Судија "погурао" Карловића до побједе?!

Хрватски тенисер Иво Карловић победио је Жо-Вилфреда Цонгу резултатом 3-1, иако је требало да изгуби четврти сет.

Тенис 05.07.2015 | 18:40
Судија "погурао" Карловића до побједе?!

Карловић је победио Цонгу после велике борбе, резултатом 7:6 (7-3), 4:6, 7:6 (7-2), 7:6 (11-9).

Међутим, исход меча је могао да буде много другачији да судија није направио очигледну грешку у тај брејку четвртог сета, када је Цонга требало да добије поен за изједначење од 2-2.

При резултату 7:6 и сет лопти за Француза, на сервису је био Карловић, који се врло брзо нашао на мрежи. Уследио је пасинг шот дијагоналом, када је Иво лоптицу захватио доњим делом рама, а онда је горњим ‘погурао’ преко мреже.

Хрватски тенисер истакао је да није урадио ништа погрешно.

“Знао сам, али то је био један покрет, а ако је један покрет, онда је дозвољено“, рекао је Карловић.

Новинар му је онда рекао да се на снимку не чини као да је у питању један ударац.

“Да, али то је зато што је успорени снимак“, додао је Иво. “Пришао сам мрежи и он је одиграо дијагоналу, па сам ја истегао руку. Онда је лоптица погодила доњи део мог рекета и због тога је рекет отишао у овакав положај (објашњава положај руке). Онда сам ударио овде и бум, бум. Али, био је то један покрет и то је дозвољено“, истакао је Карловић додавши да је био веома срећан због тога што је лоптица прешла мрежу.

Његов противник, Жо-Вилфред Цонга није много размишљао о том детаљу.

“Не, то није важно за мене. Овде сам после меча, шта могу сада да урадим? Ништа.Разговарати о томе после сат, два или четири нема смисла, резултат се неће променити”, одговорио је Цонга на питање о спорном моменту, а онда и наставио.

“Нисам гледао, не занима ме, сада је прекасно. То је посао судије, судијски је посао да то види. Ако он не може да види, ја ту ништа не могу да урадим. Чак и да сам видео, ништа не могу да кажем, тако да…”

После тога је уследило питање новинара да ли би противник требало да се изјасни или призна да је направио грешку.

“Не, јер нам онда судије не би биле потребне више. Посао судије је да види такве ситуације и то је то. Погледао сам у судију, он је рекао не и ја сам чекао следећи поен”, додао је Француз.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Цонга

05.07.2015 17:00

Нисам гледао, али свака част овом момку! Оличење спортисте! Увијек сам га цијенио, сад још више!

ОДГОВОРИТЕ