Видео: Почео је нови живот Борусије - без Клопа!

Пукла петарда на 45 степени, Тухел у формацији 4-1-4-1 и дилема - ко ће бранити? „Једва чекам деби на Вестфалену“, поручује нови тренер Милионера!

Фудбал 05.07.2015 | 16:20
Видео: Почео је нови живот Борусије - без Клопа!

Почела је нова ера Борусије из Дортмунда. После четири дана тренинга под командом новог шефа струке Томаса Тухела, Милионери су одиграли прву контролну утакмицу овог лета и пред 7.500 гледалаца на распродатом стадиону „Бесагруп спорт парк“ савладали нижеразредни Вфл Реде - 5:0.

Стрелци за славни клуб били су Гиндоган, Мхитаријан, Јаонидис, Штенцел и Маруока, па је разумљиво што је наследник Јиргена Клопа сијао од задовољства после меча.
„Изузетно сам задовољан, нарочито чињеницом да нисмо примили гол. Посебно ми је драго што је стадион био крцат, то илуструје са колико страсти навијачи прате овај тим. Једва чекам нашу прву утакмицу на Вестфалену“, рекао је Тухел.

Он је на дебију на клупи Борусије форсирао формацију 4-1-4-1, а извештачи са меча кажу да је врло студиозан и да је све време записивао детаље у бележницу. Тухел је равномерно поделио минутажу голманима, новајлија из Фрајбурга Роман Бурки је бранио у првом, а староседелац Роман Вајденфелер у другом полувремену, те је тешко закључити ко ће у наредној сезони бити његов први избор на гол-црти.

Занимљиво је и то да је у тренуцима кад је утакмица почела температура ваздуха износила чак 45 степени Целзијуса.

Борусија је играла у саставу - Прво полувреме: Бурки - Кирх, Хумелс, Сар, Шмелцер - Вајгл - Блажчиковски, Гундоган, Мхитаријан, Сауерланд - Јоанидис. Друго полувреме: Вајденфелер - Пишчек, Суботић, Станковић, Дурм - Бендер, Маруока, Штенцл, Кастро, Дуџјак - Кампл.

Коментари / 0

Оставите коментар