Video: Počeo je novi život Borusije - bez Klopa!

Pukla petarda na 45 stepeni, Tuhel u formaciji 4-1-4-1 i dilema - ko će braniti? „Jedva čekam debi na Vestfalenu“, poručuje novi trener Milionera!

Fudbal 05.07.2015 | 16:20
Video: Počeo je novi život Borusije - bez Klopa!

Počela je nova era Borusije iz Dortmunda. Posle četiri dana treninga pod komandom novog šefa struke Tomasa Tuhela, Milioneri su odigrali prvu kontrolnu utakmicu ovog leta i pred 7.500 gledalaca na rasprodatom stadionu „Besagrup sport park“ savladali nižerazredni Vfl Rede - 5:0.

Strelci za slavni klub bili su Gindogan, Mhitarijan, Jaonidis, Štencel i Maruoka, pa je razumljivo što je naslednik Jirgena Klopa sijao od zadovoljstva posle meča.
„Izuzetno sam zadovoljan, naročito činjenicom da nismo primili gol. Posebno mi je drago što je stadion bio krcat, to ilustruje sa koliko strasti navijači prate ovaj tim. Jedva čekam našu prvu utakmicu na Vestfalenu“, rekao je Tuhel.

On je na debiju na klupi Borusije forsirao formaciju 4-1-4-1, a izveštači sa meča kažu da je vrlo studiozan i da je sve vreme zapisivao detalje u beležnicu. Tuhel je ravnomerno podelio minutažu golmanima, novajlija iz Frajburga Roman Burki je branio u prvom, a starosedelac Roman Vajdenfeler u drugom poluvremenu, te je teško zaključiti ko će u narednoj sezoni biti njegov prvi izbor na gol-crti.

Zanimljivo je i to da je u trenucima kad je utakmica počela temperatura vazduha iznosila čak 45 stepeni Celzijusa.

Borusija je igrala u sastavu - Prvo poluvreme: Burki - Kirh, Humels, Sar, Šmelcer - Vajgl - Blažčikovski, Gundogan, Mhitarijan, Sauerland - Joanidis. Drugo poluvreme: Vajdenfeler - Pišček, Subotić, Stanković, Durm - Bender, Maruoka, Štencl, Kastro, Dudžjak - Kampl.

Komentari / 0

Ostavite komentar