Изложба фотографија Одри Хепберн у Лондону

Међу изложеним фотографијама глумице која је владала филмским платом педесетих и шездесетих година прошлог века, налазе се и слике из приватне колекције њених синова

Забава 04.07.2015 | 12:58
Изложба фотографија Одри Хепберн у Лондону

Више од 80 фотографија Одри Хепберн, које прате живот познате холивудске глумице, изложено је у Националној галерији портрета у Лондону.

Међу изложеним фотографијама глумице која је владала филмским платом педесетих и шездесетих година прошлог века, налазе се и слике из приватне колекције њених синова, које јавност до сада није имала прилику да види.

Посетиоци имају прилику да виде фотографије Одри Хепберн из времена када је ишла у школу па све до пред њену смрт, када је као амбасадор УНИЦЕФ-а путовала по свету и помагала деци, али и све између - од интимних, никада виђених фотографија до оних најпознатијих ње као иконе стила.

Одри Хепберн је почела да глуми са непуних 20 година, иако је више желела да плеше и пева. Жеља јој се испунила - директно на Бродвеју, где јој је главна улога у мјузиклу "Жижи" донела престижну позоришну награду.

Имала је најбоље филмске партнере које је Холивуд имао да понуди, попут Гарија Купера, Грегорија Пека, Хемфрија Богарта, Фреда Астера, Питера О'Тула, Берта Ланкастера...

Саму себе није сматрала лепотицом и није веровала да ће са својим лицем икада завршити на филму, али снимила је 30 играних филмова и добила скоро исто толико награда - укључујући и Оскара.

Изложбом се обележава 65. годишњица од њеног наступа у клубу "Сиро" на Вест Енду у којој се данас налази јавна архива Националне галерије потрета. Према наводима медија, управо ти наступи отворили су овој оскаровки пролаз на филм.

Изложба "Одри Хепберн: Портрети иконе" биће отворена до октобра.

Новости

Коментари / 0

Оставите коментар