СЛ - завршни турнир: Срби опет на Италијане!

Српски одбојкаши играће на финалном турниру Светске лиге у Рио де Жанеиру са селекцијом Италије и другопласиране екипе из групе Б.

Остали спортови 03.07.2015 | 14:40
СЛ - завршни турнир: Срби опет на Италијане!

Изабраници Николе Грбића су пласман на ‘фајнал сикс’ обезбедили викенд пре краја такмичења, а предстојећег викенда их очекује гостовање Аустралији у Мелбурну.

Финални турнир је на програму од 15. до 19. јула, а иако такмичење по групама још није готово, већ се зна да ће наш тим играти у групи Ј у Рију са Италијом и другопласираном репрезентацијом из Б групе – Сједињеним Државама, Пољском и Ираном.

У И групи ће играти Бразил, као организатор, победник Б групе – САД или Пољска и победник финалног турнира ИИ дивизије, на којем ће играти Бугарска, Француска, победник Е групе – Белгија или Холандије и још једна екипа из Ц групе – Канада или Аргентина.

Пласман у полуфинале избориће по две првопласиране репрезентације из обе групе.

Ривал Србије из Б групе биће познат најкасније у суботу, после утакмицапоследњег, шестог викенда у којима ће се састати Пољска и САД, односно Иран и Русија.

Подсетимо, по правилима ФИВБ пласман екипа се одређује на основу броја победа, па тек ако је тај број исти на основу броја бодова.

Тренутно на табели Б групе, САД имају осам победа, Пољска седам, а Иран пет. На четвртом месту је Русија без тријумфа. Пољацима су неопходне две победе против САД за прво место, а у том случају Американци би били други. САД је потребан један тријумф у Кракову за прво место, а Пољацима два бода из две утакмице да би задржали другу позицију.

У случају две победе Американаца,Иран би са два тријумфа против Русије изборио пласман на Финални турнир уколико освоји максималних шест бодова. На крају, Русија, која има два бода, али без победе, мора да победи бар у једном мечу у Техерану, уз две победе Србије против Аустралије, како би избегла последње, осмо место и испадање из елитне дивизије Светске лиге.

Финални турнир ИИ дивизије биће одигран 11. и 12. јула у Варни, у Бугарској. Поред домаћина, за сада је Француска једини сигуран учесник, као победник Д групе. О првом месту у Е групи одлучиће директан двобој између Белгије и Холандије у Антверпену наредног петка и суботе. У Ц групи, у којој је Бугарска тренутно прва са седа победа, а друга Канада и трећа Аргентина имају по шест, преостала су само два меча између Бугарске и Аргентине, која ће се одиграти у суботу и недеељу у Варни. Аргентини је неопходна једна победа да би остала у Варни.. У противном, Канада ће играти на финалном турниру. У полуфиналу у Варни ће играти Бугарска – победник Е групе (Белгија или Холандија) и Француска – другопласирана екипа из Ц групе (Канада или Аргентина).

Коментари / 0

Оставите коментар