SL - završni turnir: Srbi opet na Italijane!

Srpski odbojkaši igraće na finalnom turniru Svetske lige u Rio de Žaneiru sa selekcijom Italije i drugoplasirane ekipe iz grupe B.

Ostali sportovi 03.07.2015 | 14:40
SL - završni turnir: Srbi opet na Italijane!

Izabranici Nikole Grbića su plasman na ‘fajnal siks’ obezbedili vikend pre kraja takmičenja, a predstojećeg vikenda ih očekuje gostovanje Australiji u Melburnu.

Finalni turnir je na programu od 15. do 19. jula, a iako takmičenje po grupama još nije gotovo, već se zna da će naš tim igrati u grupi J u Riju sa Italijom i drugoplasiranom reprezentacijom iz B grupe – Sjedinjenim Državama, Poljskom i Iranom.

U I grupi će igrati Brazil, kao organizator, pobednik B grupe – SAD ili Poljska i pobednik finalnog turnira II divizije, na kojem će igrati Bugarska, Francuska, pobednik E grupe – Belgija ili Holandije i još jedna ekipa iz C grupe – Kanada ili Argentina.

Plasman u polufinale izboriće po dve prvoplasirane reprezentacije iz obe grupe.

Rival Srbije iz B grupe biće poznat najkasnije u subotu, posle utakmicaposlednjeg, šestog vikenda u kojima će se sastati Poljska i SAD, odnosno Iran i Rusija.

Podsetimo, po pravilima FIVB plasman ekipa se određuje na osnovu broja pobeda, pa tek ako je taj broj isti na osnovu broja bodova.

Trenutno na tabeli B grupe, SAD imaju osam pobeda, Poljska sedam, a Iran pet. Na četvrtom mestu je Rusija bez trijumfa. Poljacima su neophodne dve pobede protiv SAD za prvo mesto, a u tom slučaju Amerikanci bi bili drugi. SAD je potreban jedan trijumf u Krakovu za prvo mesto, a Poljacima dva boda iz dve utakmice da bi zadržali drugu poziciju.

U slučaju dve pobede Amerikanaca,Iran bi sa dva trijumfa protiv Rusije izborio plasman na Finalni turnir ukoliko osvoji maksimalnih šest bodova. Na kraju, Rusija, koja ima dva boda, ali bez pobede, mora da pobedi bar u jednom meču u Teheranu, uz dve pobede Srbije protiv Australije, kako bi izbegla poslednje, osmo mesto i ispadanje iz elitne divizije Svetske lige.

Finalni turnir II divizije biće odigran 11. i 12. jula u Varni, u Bugarskoj. Pored domaćina, za sada je Francuska jedini siguran učesnik, kao pobednik D grupe. O prvom mestu u E grupi odlučiće direktan dvoboj između Belgije i Holandije u Antverpenu narednog petka i subote. U C grupi, u kojoj je Bugarska trenutno prva sa seda pobeda, a druga Kanada i treća Argentina imaju po šest, preostala su samo dva meča između Bugarske i Argentine, koja će se odigrati u subotu i nedeelju u Varni. Argentini je neophodna jedna pobeda da bi ostala u Varni.. U protivnom, Kanada će igrati na finalnom turniru. U polufinalu u Varni će igrati Bugarska – pobednik E grupe (Belgija ili Holandija) i Francuska – drugoplasirana ekipa iz C grupe (Kanada ili Argentina).

Komentari / 0

Ostavite komentar