Шок у Бундестагу: Посланица стала на страну Срба!

Посланица немачке левице (Дие Линке) Севим Дагделен, чланица Одбора за спољну политику немачког савезног парламента, дигла је незапамћену прашину када је за говорницом Бундестага рекла да комплетну владу у Приштини чине припадници бивше терористичке ОВК као и да је у сенци немачких тенкова на Косову управо ове 2015. године обновљена иста та терористичка организација која је терором преплавила и суседне земље попут Македоније.

Свијет 30.06.2015 | 14:45
Шок у Бундестагу: Посланица стала на страну Срба!

Излагање немачке посланице турског порекла у неколико наврата је изазвало салве громогласног аплауза посебно када је говорила о томе шта је на Косову учињено у минулих 16 година.

Изневши озбиљне и тешке оптужбе на рачун врха власти у Приштини, Дагделенова је 19. јуна на седници немачког парламента рекла шта мисли о захтеву владе Ангеле Меркел и НАТО да се немачким војницима у саставу Кфора одобри још 45 милиона евра!

Подсетивши да су Немци у саставу Кфора на Косову присутни већ 16 година, поентирала је рекавши да за све то време ниједан од циљева - да Косово постане стабилно, мултиетничко и демократско - није остварен.

Она је подсетила и да припадници ОВК, учесници терористичког напада недавно ликвидирани у Куманову, на Косову сахрањени као хероји, на гробљу мученика и у присуству високих званичника. Она је за говорницом Бундестага изрекла и да је Косово место одакле, када је реч о Европи, одлази највише бораца за Исламску државу Ирака и Сирије и то испред носа НАТО и "војске коју смо тамо послали".

"Мислим да Немачка не може да настави с подршком великоалбанском национализму који промовише ОВК и терористичким центрима попут Косова који доносе насиље не само у регион већ и на Блиски исток".

Она је нагласила и да је протеклих година Косово напустило на стотине хиљада Срба и Рома те је стога равнотежа у том смислу потпуно уништена. Посланица је подсетила немачке колеге и на прошлогодишњу сензационалну изјаву бившег канцелара Немачке Герхарда Шредера да је бомбардовање Југославије било незаконито.

- Ја вас питам које сте последице ви извукли из те изјаве. Бундесвер је на Косову као резултат кршења међународног права, а политика Немачке тамо никада није била неутрална. Нису нам потребни немачки војници на Балкану који ће подржавати једну или другу страну и стајати у заштиту кршења међународног права...

Треба нам повратак на међународно право, јер само то може бити основ за миран суживот у Европи – казала је Дагделенова и додала да земље ЕУ које нису признале независност Косова - Кипар, Румунија, Шпанија, Грчка и Словачка - треба да упозоре немачку владу на кршење међународног права на Косову.

- Ово је чисто лицемерје - рекла је праћена бурним аплаузом.

Дагделенова је на крају поручила је кључ трајног мира у Европи политика без двоструких стандарда. Она се заложила и да Немачка треба да се врати мирољубивој спољној политици Вилија Бранта како њени војници више никада не би напустили немачко тло.

Севим Дагделен је недавно поставила питање немачкој влади какав је став Немачке о односу Србије према санкцијама Русији. Она је тада за Дојче веле рекла да се нада да Србија неће подлећи притиску и увести санкције Русији.

"Надам се да Србија неће подлећи притиску Берлина нити се одрећи добрих односа са Русијом", рекла је и додала да време диктата у спољној политици мора да припада прошлости.

"Они који поново баратају претњама заправо стварају опасност од рата у Европи. То не смемо да дозволимо", истакла је немачка посланица.

Извор: Србија данас / Курир

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

баш баш

30.06.2015 12:49

Крв није вода.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко Бања Лука

30.06.2015 12:52

Да си жива и здрава наша њемачка Туркињо. Никада ти ово заборавити нећемо. Пустимо Шредера он да је био човјек не би ни дозволио бомбардовање Србије и Срба,сада глуми доброту. Теби пуно хвала. Виелен Данк.

ОДГОВОРИТЕ
Name

аналyтицар

30.06.2015 12:57

Њемацка је и данас "продузена рука" НАТО-а у Еуропи. Од краја 2. свјетског рата никада није постала самостална, а поготово не сада са госп. Меркел. Зато се не мозе "замјерити" Путину док ипак игра на страни УСА-а. То је заправо право лицемјерство на које мозда госп. Дагделан горе апелира. Водја љевицара (дие Линке) у Њемацкој, госп. Греогор Гyси је за цијело вријеме бомбардовања Србије био један од ријетких политицара у Њмеацкој који је био против тог цина! Говорио је да је то варварство. И Украјина осликава данас то исто "варварство".

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики

30.06.2015 13:01

Са свим је у праву! Свака јој цаст!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

камелеон

30.06.2015 13:01

Да Бог да да оваквих ''шокова'' буде и на другим важним мјестима, прије би свијет сазнао истину о свим догађајима који су обиљежили прошлих двадесет и више година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ко смо ми!

30.06.2015 13:09

Засто је нама јако битно ста је неко рекао у бундестагу, било то против или за?? Њихови народи уопсте не знају да наса скупстина и засједа а камоли да знају ста је ко изјавио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

субара

30.06.2015 13:38

Зато сто ти Бундестаг одредјује ста цес јести сутра а мало ми ти заносис на страну. Мозда би требали слусати Ердогана или Бакира или сви преци у вехабије....

Name

НАПОКОН

30.06.2015 13:32

ИСТИНА ЈАСНО И ГЛАСНО у Бундестагу. Сви су то знали али нијесу ЦУЛИ. Хвала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

..........

30.06.2015 13:36

Добра мој тип зене,бас ме овакве привлаце

ОДГОВОРИТЕ
Name

сноуден

30.06.2015 13:41

Браво за ову даму ! Због ове даме цу да науцим њемацки. Данкее мајн дамен! цусссс

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре ко смо ми

30.06.2015 13:48

Није ми јасно јеси ли неупућен или си ''кратковид''.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

30.06.2015 16:38

Зена је рекла само истину цитаво руководство такозване дрзаве Косова су или терористи или нарко босови,невјерујем да је рекла зато сто обозава Србе него сто је тако

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лазо

30.06.2015 17:48

Данке Севин

ОДГОВОРИТЕ
Name

ссс

30.06.2015 18:40

Свака ти цаст господјо долази дјело на видјело истина само истина конацно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требиње

30.06.2015 20:21

Свака ти част ево видимо да ће истина увијек прије или касније испливати на површину

ОДГОВОРИТЕ
Name

Турски социјализам

30.06.2015 20:48

Они боље виде збивања него они у ЕУ. Не само о Србима. Имају срецу да нису у овом котлу званом Еуропеан Унион.

ОДГОВОРИТЕ
Name

благодарим

30.06.2015 21:48

Сви у Њемачком парламенту знају да је ово , што је гђа Дагделен рекла , истина . Али њихове странке немају у програму да говоре истину , напротив !

ОДГОВОРИТЕ