Šok u Bundestagu: Poslanica stala na stranu Srba!

Poslanica nemačke levice (Die Linke) Sevim Dagdelen, članica Odbora za spoljnu politiku nemačkog saveznog parlamenta, digla je nezapamćenu prašinu kada je za govornicom Bundestaga rekla da kompletnu vladu u Prištini čine pripadnici bivše terorističke OVK kao i da je u senci nemačkih tenkova na Kosovu upravo ove 2015. godine obnovljena ista ta teroristička organizacija koja je terorom preplavila i susedne zemlje poput Makedonije.

Svijet 30.06.2015 | 14:45
Šok u Bundestagu: Poslanica stala na stranu Srba!

Izlaganje nemačke poslanice turskog porekla u nekoliko navrata je izazvalo salve gromoglasnog aplauza posebno kada je govorila o tome šta je na Kosovu učinjeno u minulih 16 godina.

Iznevši ozbiljne i teške optužbe na račun vrha vlasti u Prištini, Dagdelenova je 19. juna na sednici nemačkog parlamenta rekla šta misli o zahtevu vlade Angele Merkel i NATO da se nemačkim vojnicima u sastavu Kfora odobri još 45 miliona evra!

Podsetivši da su Nemci u sastavu Kfora na Kosovu prisutni već 16 godina, poentirala je rekavši da za sve to vreme nijedan od ciljeva - da Kosovo postane stabilno, multietničko i demokratsko - nije ostvaren.

Ona je podsetila i da pripadnici OVK, učesnici terorističkog napada nedavno likvidirani u Kumanovu, na Kosovu sahranjeni kao heroji, na groblju mučenika i u prisustvu visokih zvaničnika. Ona je za govornicom Bundestaga izrekla i da je Kosovo mesto odakle, kada je reč o Evropi, odlazi najviše boraca za Islamsku državu Iraka i Sirije i to ispred nosa NATO i "vojske koju smo tamo poslali".

"Mislim da Nemačka ne može da nastavi s podrškom velikoalbanskom nacionalizmu koji promoviše OVK i terorističkim centrima poput Kosova koji donose nasilje ne samo u region već i na Bliski istok".

Ona je naglasila i da je proteklih godina Kosovo napustilo na stotine hiljada Srba i Roma te je stoga ravnoteža u tom smislu potpuno uništena. Poslanica je podsetila nemačke kolege i na prošlogodišnju senzacionalnu izjavu bivšeg kancelara Nemačke Gerharda Šredera da je bombardovanje Jugoslavije bilo nezakonito.

- Ja vas pitam koje ste posledice vi izvukli iz te izjave. Bundesver je na Kosovu kao rezultat kršenja međunarodnog prava, a politika Nemačke tamo nikada nije bila neutralna. Nisu nam potrebni nemački vojnici na Balkanu koji će podržavati jednu ili drugu stranu i stajati u zaštitu kršenja međunarodnog prava...

Treba nam povratak na međunarodno pravo, jer samo to može biti osnov za miran suživot u Evropi – kazala je Dagdelenova i dodala da zemlje EU koje nisu priznale nezavisnost Kosova - Kipar, Rumunija, Španija, Grčka i Slovačka - treba da upozore nemačku vladu na kršenje međunarodnog prava na Kosovu.

- Ovo je čisto licemerje - rekla je praćena burnim aplauzom.

Dagdelenova je na kraju poručila je ključ trajnog mira u Evropi politika bez dvostrukih standarda. Ona se založila i da Nemačka treba da se vrati miroljubivoj spoljnoj politici Vilija Branta kako njeni vojnici više nikada ne bi napustili nemačko tlo.

Sevim Dagdelen je nedavno postavila pitanje nemačkoj vladi kakav je stav Nemačke o odnosu Srbije prema sankcijama Rusiji. Ona je tada za Dojče vele rekla da se nada da Srbija neće podleći pritisku i uvesti sankcije Rusiji.

"Nadam se da Srbija neće podleći pritisku Berlina niti se odreći dobrih odnosa sa Rusijom", rekla je i dodala da vreme diktata u spoljnoj politici mora da pripada prošlosti.

"Oni koji ponovo barataju pretnjama zapravo stvaraju opasnost od rata u Evropi. To ne smemo da dozvolimo", istakla je nemačka poslanica.

Izvor: Srbija danas / Kurir

Komentari / 17

Ostavite komentar
Name

baš baš

30.06.2015 12:49

Krv nije voda.

ODGOVORITE
Name

Milojko Banja Luka

30.06.2015 12:52

Da si živa i zdrava naša njemačka Turkinjo. Nikada ti ovo zaboraviti nećemo. Pustimo Šredera on da je bio čovjek ne bi ni dozvolio bombardovanje Srbije i Srba,sada glumi dobrotu. Tebi puno hvala. Vielen Dank.

ODGOVORITE
Name

analyticar

30.06.2015 12:57

Njemacka je i danas "produzena ruka" NATO-a u Europi. Od kraja 2. svjetskog rata nikada nije postala samostalna, a pogotovo ne sada sa gosp. Merkel. Zato se ne moze "zamjeriti" Putinu dok ipak igra na strani USA-a. To je zapravo pravo licemjerstvo na koje mozda gosp. Dagdelan gore apelira. Vodja ljevicara (die Linke) u Njemackoj, gosp. Greogor Gysi je za cijelo vrijeme bombardovanja Srbije bio jedan od rijetkih politicara u Njmeackoj koji je bio protiv tog cina! Govorio je da je to varvarstvo. I Ukrajina oslikava danas to isto "varvarstvo".

ODGOVORITE
Name

miki

30.06.2015 13:01

Sa svim je u pravu! Svaka joj cast!?

ODGOVORITE
Name

kameleon

30.06.2015 13:01

Da Bog da da ovakvih ''šokova'' bude i na drugim važnim mjestima, prije bi svijet saznao istinu o svim događajima koji su obilježili prošlih dvadeset i više godina.

ODGOVORITE
Name

Ko smo mi!

30.06.2015 13:09

Zasto je nama jako bitno sta je neko rekao u bundestagu, bilo to protiv ili za?? Njihovi narodi uopste ne znaju da nasa skupstina i zasjeda a kamoli da znaju sta je ko izjavio.

ODGOVORITE
Name

subara

30.06.2015 13:38

Zato sto ti Bundestag odredjuje sta ces jesti sutra a malo mi ti zanosis na stranu. Mozda bi trebali slusati Erdogana ili Bakira ili svi preci u vehabije....

Name

NAPOKON

30.06.2015 13:32

ISTINA JASNO I GLASNO u Bundestagu. Svi su to znali ali nijesu CULI. Hvala.

ODGOVORITE
Name

..........

30.06.2015 13:36

Dobra moj tip zene,bas me ovakve privlace

ODGOVORITE
Name

snouden

30.06.2015 13:41

Bravo za ovu damu ! Zbog ove dame cu da naucim njemacki. Dankee majn damen! cussss

ODGOVORITE
Name

re ko smo mi

30.06.2015 13:48

Nije mi jasno jesi li neupućen ili si ''kratkovid''.

ODGOVORITE
Name

Md

30.06.2015 16:38

Zena je rekla samo istinu citavo rukovodstvo takozvane drzave Kosova su ili teroristi ili narko bosovi,nevjerujem da je rekla zato sto obozava Srbe nego sto je tako

ODGOVORITE
Name

Lazo

30.06.2015 17:48

Danke Sevin

ODGOVORITE
Name

sss

30.06.2015 18:40

Svaka ti cast gospodjo dolazi djelo na vidjelo istina samo istina konacno

ODGOVORITE
Name

Требиње

30.06.2015 20:21

Свака ти част ево видимо да ће истина увијек прије или касније испливати на површину

ODGOVORITE
Name

Turski socijalizam

30.06.2015 20:48

Oni bolje vide zbivanja nego oni u EU. Ne samo o Srbima. Imaju srecu da nisu u ovom kotlu zvanom European Union.

ODGOVORITE
Name

blagodarim

30.06.2015 21:48

Svi u Njemačkom parlamentu znaju da je ovo , što je gđa Dagdelen rekla , istina . Ali njihove stranke nemaju u programu da govore istinu , naprotiv !

ODGOVORITE