Хаос у Грчкој: Рафови празни, а новца нема

Живот без банака и банкомата тешко је пао Грцима, који су се данас суочили са призорима потпуно празних рафова у продавницама. Подједнако празни су и џепови грађана, који се надају чуду.

Свијет 29.06.2015 | 18:58
Хаос у Грчкој: Рафови празни, а новца нема

"И даље се надам да је све ово само ружан сан из ког ћу се ускоро пробудити", каже становница Атине Евгениа Гекоу (50).

Она је данас на путу до посла угледала своје суграђане како стоје у километарским редовима испред банака, иако је на њихова врата стављен катанац.



- Имам пет евра у џепу. Мислио сам да окушам срећу на једном од банкомата, али сазнао сам да је већ испражњен - каже Јанис Калаизакис (58).

Они који су на време успели да подигну новац, суочавају се са другим проблемом - у продавницама није остало много тога што могу да купе, пише "Јутарњи лист".

У страху од раста цена, грађани су испразнили рафове и направили залихе хране. Прави хаос влада и на бензинским станицама, где људи осим резервоара пуне и канистере.

Услед ограничења, свако може да купи гориво у вредности од највише 20 евра, а Грци на Твитеру јављају да тренутно има само дизела.

Извор: Јутарњи.хр

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

дивља јабука

29.06.2015 17:16

Ово исто чека и све републике бивше Југославије. И то врло брзо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Недјо

30.06.2015 05:29

Хрвати претерују о стању у Грцкој да би повецали број туриста на њиховом мору .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре.дивља јабука

30.06.2015 06:42

Ми смо то стање вец имали кад смо цекали у редовима за гориво,уље,месо итд.Лако се мозе десити да опет потонемо, ко су нам дрзавници.

ОДГОВОРИТЕ