Haos u Grčkoj: Rafovi prazni, a novca nema

Život bez banaka i bankomata teško je pao Grcima, koji su se danas suočili sa prizorima potpuno praznih rafova u prodavnicama. Podjednako prazni su i džepovi građana, koji se nadaju čudu.

Svijet 29.06.2015 | 18:58
Haos u Grčkoj: Rafovi prazni, a novca nema

"I dalje se nadam da je sve ovo samo ružan san iz kog ću se uskoro probuditi", kaže stanovnica Atine Evgenia Gekou (50).

Ona je danas na putu do posla ugledala svoje sugrađane kako stoje u kilometarskim redovima ispred banaka, iako je na njihova vrata stavljen katanac.- Imam pet evra u džepu. Mislio sam da okušam sreću na jednom od bankomata, ali saznao sam da je već ispražnjen - kaže Janis Kalaizakis (58).

Oni koji su na vreme uspeli da podignu novac, suočavaju se sa drugim problemom - u prodavnicama nije ostalo mnogo toga što mogu da kupe, piše "Jutarnji list".

U strahu od rasta cena, građani su ispraznili rafove i napravili zalihe hrane. Pravi haos vlada i na benzinskim stanicama, gde ljudi osim rezervoara pune i kanistere.

Usled ograničenja, svako može da kupi gorivo u vrednosti od najviše 20 evra, a Grci na Tviteru javljaju da trenutno ima samo dizela.

Izvor: Jutarnji.hr

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

divlja jabuka

29.06.2015 19:16

Ovo isto čeka i sve republike bivše Jugoslavije. I to vrlo brzo.

ODGOVORITE
Name

Nedjo

30.06.2015 07:29

Hrvati preteruju o stanju u Grckoj da bi povecali broj turista na njihovom moru .

ODGOVORITE
Name

re.divlja jabuka

30.06.2015 08:42

Mi smo to stanje vec imali kad smo cekali u redovima za gorivo,ulje,meso itd.Lako se moze desiti da opet potonemo, ko su nam drzavnici.

ODGOVORITE