Може ли се на кафи ријешити статус Зубца?

Наша странка указује на чињеницу да је Горан Зубац, директор Државне агенције за истраге и заштиту, проглашен кривим за кривично дјело за несавјестан рад у служби, те да је исто довољно са суспензију и одузимање дозволе за приступ тајним подацима. С тим у вези, Савјет министара БиХ мора журно реаговати по овом питању.

Босна и Херцеговина 29.06.2015 | 22:53
Може ли се на кафи ријешити статус Зубца?

"Чињеница је да је министар безбједности, Драган Мектић, наишао на блокаде и притиске у Савјету министара БиХ. Такође је чињеница да блокаде поступања, те заштита Зубца, долази из ХДЗ БиХ.

Наравно, до смјене треба доћи тек када пресуда буде правоснажна и коначна, али се мора узети у обзир важност позиције коју обавља, те замрзнути његов статус, како из овог не би произашле нове злоупотребе и како не бисмо ризиковали да дође до нових опструкција рада правосудних органа," рекао је Предраг Којовић, пресједник Наше странке.

"Када један министар изнесе тврдњу да га је предсједавајући Савјета министара, Вјекослав Беванда, упутио да, како он каже 'попије кафу са Марином Пендеш', свима је јасно да имамо озбиљан проблем са начином како кључни људи у овој земљи виде да се рјешавају озбиљна државна питања.

Какве министарка Пендеш има везе са Зубчевим захтјевом који је упутио према Савјету министара? Колико ми је познато, он је затражио изузеће једног од чланова комисије која је донијела одлуку да му се одузме дозвола за приступ тајним подацима. Очигледно да неки у овој земљи мисле да се таква питања могу завршити 'на министарској кафи'," закључио је Којовић.

(Наша странка)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Василије

29.06.2015 12:59

Похапсити све криминалце,из било ког народа ,у овој криминалној квази-држави БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

29.06.2015 13:00

ТРЕБА НАМ НЕКИ НОВИ ПЕДИ ЕСДАУН И ВЕЛИКА БРЕЗОВА МЕТЛА... ОВА БИХ ЈЕ УВЈЕК ДВОЈИЦА ПРОТИВ ТРЕЦЕГ У СВИМ КОМБИНАЦИЈАМА...

ОДГОВОРИТЕ
Name

субара

30.06.2015 07:22

Доведи ти Есдауна себи у куцу да ти мало уредује. А брезову метлу потписујем!

Name

Зубизарета

29.06.2015 15:23

Ово се на Вијецу Министара треба хитно ријесит загаламит мало јер ово висе није за зезање. Ем нема ницију подрску ем се окренуо застити криминалаца ем је вец правосназно пресудјен а у суду је цесце него на послу. То хитно треба да се ријеси да се не брукамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СИПА

29.06.2015 15:25

Станујем близу СИПЕ. У њој је запослено море људи. Многи од њих већину времена проводе на прозорима и оближњим кафићима. А резултати нула. Битно је да народ све то плаћа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сноуден

29.06.2015 20:50

ХДЗ га стити због висемилионског сверца цигарета преко Стрмице гранницног прелаза.Погледајте ко му је замјеник одакле долази.Погледајте одакле је нацелник теренске канцеларије под цијом ингеррнцијом је Стрмица ?Све це вам бити јасно!!!

ОДГОВОРИТЕ