Može li se na kafi riješiti status Zubca?

Naša stranka ukazuje na činjenicu da je Goran Zubac, direktor Državne agencije za istrage i zaštitu, proglašen krivim za krivično djelo za nesavjestan rad u službi, te da je isto dovoljno sa suspenziju i oduzimanje dozvole za pristup tajnim podacima. S tim u vezi, Savjet ministara BiH mora žurno reagovati po ovom pitanju.

Bosna i Hercegovina 29.06.2015 | 22:53
Može li se na kafi riješiti status Zubca?

"Činjenica je da je ministar bezbjednosti, Dragan Mektić, naišao na blokade i pritiske u Savjetu ministara BiH. Takođe je činjenica da blokade postupanja, te zaštita Zubca, dolazi iz HDZ BiH.

Naravno, do smjene treba doći tek kada presuda bude pravosnažna i konačna, ali se mora uzeti u obzir važnost pozicije koju obavlja, te zamrznuti njegov status, kako iz ovog ne bi proizašle nove zloupotrebe i kako ne bismo rizikovali da dođe do novih opstrukcija rada pravosudnih organa," rekao je Predrag Kojović, presjednik Naše stranke.

"Kada jedan ministar iznese tvrdnju da ga je predsjedavajući Savjeta ministara, Vjekoslav Bevanda, uputio da, kako on kaže 'popije kafu sa Marinom Pendeš', svima je jasno da imamo ozbiljan problem sa načinom kako ključni ljudi u ovoj zemlji vide da se rješavaju ozbiljna državna pitanja.

Kakve ministarka Pendeš ima veze sa Zubčevim zahtjevom koji je uputio prema Savjetu ministara? Koliko mi je poznato, on je zatražio izuzeće jednog od članova komisije koja je donijela odluku da mu se oduzme dozvola za pristup tajnim podacima. Očigledno da neki u ovoj zemlji misle da se takva pitanja mogu završiti 'na ministarskoj kafi'," zaključio je Kojović.

(Naša stranka)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Vasilije

29.06.2015 12:59

Pohapsiti sve kriminalce,iz bilo kog naroda ,u ovoj kriminalnoj kvazi-državi BiH.

ODGOVORITE
Name

GASTARBAJTER

29.06.2015 13:00

TREBA NAM NEKI NOVI PEDI ESDAUN I VELIKA BREZOVA METLA... OVA BIH JE UVJEK DVOJICA PROTIV TRECEG U SVIM KOMBINACIJAMA...

ODGOVORITE
Name

subara

30.06.2015 07:22

Dovedi ti Esdauna sebi u kucu da ti malo ureduje. A brezovu metlu potpisujem!

Name

Zubizareta

29.06.2015 15:23

Ovo se na Vijecu Ministara treba hitno rijesit zagalamit malo jer ovo vise nije za zezanje. Em nema niciju podrsku em se okrenuo zastiti kriminalaca em je vec pravosnazno presudjen a u sudu je cesce nego na poslu. To hitno treba da se rijesi da se ne brukamo.

ODGOVORITE
Name

SIPA

29.06.2015 15:25

Stanujem blizu SIPE. U njoj je zaposleno more ljudi. Mnogi od njih većinu vremena provode na prozorima i obližnjim kafićima. A rezultati nula. Bitno je da narod sve to plaća.

ODGOVORITE
Name

snouden

29.06.2015 20:50

HDZ ga stiti zbog visemilionskog sverca cigareta preko Strmice grannicnog prelaza.Pogledajte ko mu je zamjenik odakle dolazi.Pogledajte odakle je nacelnik terenske kancelarije pod cijom ingerrncijom je Strmica ?Sve ce vam biti jasno!!!

ODGOVORITE