Мађарска срамота! Српска застава без грба!

Велики скандал обележио је доделу медаља на Европском првенству у кошарци за жене, које је Србија освојила први пут у историји савладавши Француску са 76:68.

Кошарка 29.06.2015 | 12:00
Мађарска срамота! Српска застава без грба!

Када је почела да се интонира химна "Боже правде", коју су здушно певале све српске репрезентативке, на јарболу је почела да се подиже застава Србије - без грба.

Двоглави орао са круном просто се није нашао на црвено-плаво-белој тробојци коју су организатори у Будимпешти подигли у част наше репрезентације.

Скандал организатора јако је изнервирао председника Кошаркашког савеза Србије, Драгана Ђиласа, који им је довикивао "Срам да вас буде! Срамота!".

Ово није био једини велики пропуст везан за победничко постоље и Србе на њему у недељу: нашем прослављеном аутомобилисти, Душану Борковићу, после тријумфа на трци Европског првенства туринг аутомобила у Француској - организатори су пустили химну бивше Југославије, "Хеј Словени", због чега је он прекинуо то интонирање.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Драган

29.06.2015 10:35

То је Народна застава Србије и она нема грб. Иначе се као таква по уставу Србије користи на културним и спортским манифестацијама. Као што видите и друге две заставе немају амблема. Није грешка и када се користи Државна застава са грбом. Ето мало едукације није на одмет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко Бања Лука

29.06.2015 10:39

А да ти мало ћутиш и нађеш себи посао па почнеш нешто да радиш, незналице од човјека. Срам те било .

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Милојка

29.06.2015 12:59

А ти си ми неки знанац,ниста друго не знас осим просипања мрзње.Фуј!

ОДГОВОРИТЕ
Name

бум бум

29.06.2015 13:38

МАНИТЕ СЕ НАРОДНЕ ЗАСТАВЕ.ЗНАМО МИ КО ЈЕ СКИНУО ОРЛОВЕ И КРУНУ СА ЗАСТАВЕ.И ред је да запамтите - заставе и Грб Србије и СДС су и данас исти.

ОДГОВОРИТЕ