Mađarska sramota! Srpska zastava bez grba!

Veliki skandal obeležio je dodelu medalja na Evropskom prvenstvu u košarci za žene, koje je Srbija osvojila prvi put u istoriji savladavši Francusku sa 76:68.

Košarka 29.06.2015 | 12:00
Mađarska sramota! Srpska zastava bez grba!

Kada je počela da se intonira himna "Bože pravde", koju su zdušno pevale sve srpske reprezentativke, na jarbolu je počela da se podiže zastava Srbije - bez grba.

Dvoglavi orao sa krunom prosto se nije našao na crveno-plavo-beloj trobojci koju su organizatori u Budimpešti podigli u čast naše reprezentacije.

Skandal organizatora jako je iznervirao predsednika Košarkaškog saveza Srbije, Dragana Đilasa, koji im je dovikivao "Sram da vas bude! Sramota!".

Ovo nije bio jedini veliki propust vezan za pobedničko postolje i Srbe na njemu u nedelju: našem proslavljenom automobilisti, Dušanu Borkoviću, posle trijumfa na trci Evropskog prvenstva turing automobila u Francuskoj - organizatori su pustili himnu bivše Jugoslavije, "Hej Sloveni", zbog čega je on prekinuo to intoniranje.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Dragan

29.06.2015 10:35

To je Narodna zastava Srbije i ona nema grb. Inače se kao takva po ustavu Srbije koristi na kulturnim i sportskim manifestacijama. Kao što vidite i druge dve zastave nemaju amblema. Nije greška i kada se koristi Državna zastava sa grbom. Eto malo edukacije nije na odmet.

ODGOVORITE
Name

Milojko Banja Luka

29.06.2015 10:39

A da ti malo ćutiš i nađeš sebi posao pa počneš nešto da radiš, neznalice od čovjeka. Sram te bilo .

ODGOVORITE
Name

Za Milojka

29.06.2015 12:59

A ti si mi neki znanac,nista drugo ne znas osim prosipanja mrznje.Fuj!

ODGOVORITE
Name

bum bum

29.06.2015 13:38

MANITE SE NARODNE ZASTAVE.ZNAMO MI KO JE SKINUO ORLOVE I KRUNU SA ZASTAVE.I red je da zapamtite - zastave i Grb Srbije i SDS su i danas isti.

ODGOVORITE