Данас у Суду БиХ рочиште Насеру Орићу

У Суду БиХ данас би требало да буде одржано рочиште о приједлогу Тужилаштва БиХ за одређивање мјера забране ратном команданту муслиманских снага у Сребреници Насеру Орићу.

Босна и Херцеговина 29.06.2015 | 08:36
Данас у Суду БиХ рочиште Насеру Орићу

Орић је у петак, 26. јуна, пуштен на слободу на основу одлуке поступајућег тужиоца.

- Поступајући тужилац није тражио притвор за Орића. Када су предложене мјере забране, онда нема законског основа за задржавање у притвору - појашњено је из Суда.

Мјере забране које је предложило Тужилаштво укључују ограничавање кретања и боравка осумњиченог, забрану контакта са свједоцима и осумњиченима у предмету, те периодично јављање надлежном полицијском органу.

Поступајући тужилац је оцијенио да су предложене мјере довољне да се осигура несметано вођење поступка.

У случају непоштивања неке од предложених мјера забране, може се покренути приједлог за одређивање мјере притвора.

Ратни командант муслиманских снага у Сребреници Насер Орић ухапшен је 10. јуна у Швајцарској према потјерници коју је за њим расписала Србија за злочине почињене над Србима на подручју Сребренице.

Орић је у петак специјалним летом из Швајцарске стигао у Сарајево, гдје га је преузела Гранична полиција БиХ. Са сарајевског аеродрома, уз јаке мјере обезбјеђења, пребачен је у Тужилаштво БиХ. Потом је пуштен на слободу.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Серафим

29.06.2015 07:29

Ста да цовек казе за власт и за цовека који је побио толике људе и сета се уз подрску власти кроз Сарајево. Упоредите генерала Младица и Насера Орица. Обојица су били команданти један на српској други на муслиманској страни, да не улазимо у детаље погледајте где је Младиц а где Ориц. Тај двојни арсин само ствара медјунационалну нетрпељивост због неправде као да је убијање Срба било хумано, а убијање Муслимана злоцин или како то они казу геноцид. Засто се од 1992. године па до заврсетка рата у бивсој југославији све зртве на све три стране не региструју онако како то јесте и надје се праведно ресење за све јер само то мозе да умири страсти а у помирење нико осим наивних и не верује. Никада се ми нецемо помирити, али цемо се како ствари стоје и како се разлицито тумаце поново убијати једни ДРУГЕ у то верујем и засигурно то знам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мали

29.06.2015 07:57

Младиц се третира као агресор уствари Срби, а Ориц је се бранио уствари муслимани! Нема ту правде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зворник

29.06.2015 08:07

Сигурно им је руцак данас постављен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нема БиХ на овај начин

29.06.2015 08:11

Какво је то правосудје које се сјети да настави процес против Орића тек кад је натјерано догадјајима у Швајцарској? И упуте захтјев да исти буде испоручен Босни и Херцеговини само из разлога да му се не суди у Србији чије правосудје је подигло оптужницу против тог зликовца. Нема од тог процеса ништа. Сви претпостављамо да ће бити ослободјен свих оптужби због "недостатка доказа". Или ће по командној одговорнсти бити осудјен на некакву казну затвора у трајању од пар година па ће након 2/3 одслужене казне услиједити пуштање на слободу. А свједоци - његови саборци - тврде да је завезаним људима вадио очи ножем и клао исте. Монструм. Још гори од њега су они који то неће да санкционишу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРАВДА

29.06.2015 08:16

ЉУДИ МОЈИ НЕМА НА ОВОМ ЈАДНОМ СВИЈЕТУ ВИСЕ ПРАВДЕ И ПОСТЕЊА,НЕГО ВЕЦИНА ЉУДИ ГРАБИ СЕБИ ТЈ.КО ГОД СТИГНЕ КРАДЕ И ЗАБОЛИ ГА ЗА НЕКИ ЈАДНИ НАРОД И ХОЦЕ ЛИ ТАЈ НАРОД ИМАТИ СТА ДА ЈЕДЕ И ПИЈЕ...НАЗАЛОСТ ТАКО ЈЕ..ЗАТО ГЛЕДАЈТЕ СЕБЕ И БОРИТЕ СЕ ЗА СЕБЕ,А ТО ДА СМО ГА МИ ,,СРБИ "НА .....ЕБАЛИ ТО ЈЕ ЈАСНО...ПРОПАСТ НАЗАЛОСТ

ОДГОВОРИТЕ