Мапе о ширењу ИДИЛ-а у 13 земаља

Терористичка организација ИДИЛ је након преузимања одговорности за нападе у Француској, Тунису и Кувајту позвала своје припаднике на нове нападе током мјесеца рамазана, наводи Вашингтон Пост.

Свијет 28.06.2015 | 18:45
Мапе о ширењу ИДИЛ-а у 13 земаља

У протеклим данима бројни свјетски медији пишу о ширењу утицаја ИДИЛ-а који привлачи све више милитаната у своје редове, и то из различитих крајева свијета.

Индепендент наводи да су у три различита дијела свијета, милитантни ИДИЛ-а у толикој мјери проширили свој утицај, да контролишу велике дијелове територије.

ИДИЛ влада дијеловима сјеверне Африке, Блиског истока, као и регијом Афганистана и Пакистана те увијек настоји регрутовати нове припаднике из Европе, понајвише из Њемачке, Француске и Велике Британије.

У Ираку и Сирији ИДИЛ још увијек контролише велике дијелове територије, док у Либану имају савезнике, бригаду Ахрар ал-Сунна која је недавно објавила да подржава милитанте.

ИДИЛ је недавно објавио да у Саудијској Арабији има своје чланове који ће ускоро дјеловати, а њихови милитанти присутни су широм Јемена.

Чланови ове терористичке организације у Кувајту преузели су одговорност за недавни напад у овој земљи у којем је погинуло 27 особа.

Турска је за ИДИЛ веома важна, јер преко ове земље у Сирију и Ирак долазе бројни милитанти.

Снажна упоришта терористи ИДИЛ-а имају и у Либији, Алжиру, Египту и Тунису, док се све више окрећу Пакистану и Афганистану гдје настоје проширити свој утицај.

Извор: Клиx.ба

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Милојко Бања Лука

28.06.2015 16:51

Ови како су кренули стићиће ускоро и у Европу па ће онда Европа опет Србе да угура у савезнички рат да изгине 2/3 Срба. Е Срби моји данас би нас требало бити око 80-90 милиона, а процјена америчких институција показује и преко 100 милиона, али побише вас тада. Турци, Бугари, Њемци, Мађари, Аустријанци, Словенци, исламисти из Федерације, Американци, Енглези, Французи, Италијани, Пољаци, Швајцарци и многи други све до Аустралије и Канаде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поздрав БЛ!

28.06.2015 21:08

У овај рат не иду Срби. Ту це ици све ове смрдоње сто маме те номаде на социјалу и све оне старе **изде које не би осјетиле мускарца да нема ти номада. Као сто реце један Босњак овдје: Ови Арапи могу да **бу и постанско сандуце зато све добију.

ОДГОВОРИТЕ