Алонсо отворио музеј и картинг стазу!

Двоструки светски шампион Фернандо Алонсо отворио је музеј и картинг стазу у Ла Моргалу, у родној Астурији.

Остали спортови 28.06.2015 | 10:00
Алонсо отворио музеј и картинг стазу!

Алонсо је на отварање стигао у пратњи своје породице, а добио је подршку првог човека Шпанске аутомобилске федерације Карлоса Грасије, тркачког директора Мекларена Ерика Булијеа и свог бившег шефа из Реноа Флавија Бријатореа.

Отац возача Мекларена Хосе Луис биће тај који ће надгледати свакодневни рад музеја и свега пропратног.

„Ово је посебан дан за мене, пошто је дошао после вишегодишњег планирања које је замислио мој отац. Такође, презадовољан сам што смо нашли толико ствари које можемо да изложимо“, рекао је Алонсо.

У музеју се налазе сви болиди које је возио током каријере у Формули 1, кациге које је добио од својих ривала, комбинезони које је носио и трофеји које је освојио. Што се тиче трофеја, Алонсо је истакао да колекција још није комплетна.

„Има места за још трофеја и надам се да ће се још много наћи у музеју“, рекао је Алонсо.

Оно што музеј чини посебним је и картинг стаза коју је осмислио, на којој ће покушати да испуни снове великом броју клинаца.

„Пресрећан сам што смо успели да направимо стазу на којој деца могу да остваре своје снове без бриге да за нешто тако морају да плате или путују око света. Никада нисам имао прилику да возим на оваквој стази и могу да кажем да је најбоља на свету. Најбољима нудимо најбоље и зато ће имати мање препрека на свом путу. Када се појаве велики таленти, морамо да им помогнемо, не да их задржавамо“, истакао је Алонсо.

Коментари / 0

Оставите коментар