Alonso otvorio muzej i karting stazu!

Dvostruki svetski šampion Fernando Alonso otvorio je muzej i karting stazu u La Morgalu, u rodnoj Asturiji.

Ostali sportovi 28.06.2015 | 10:00
Alonso otvorio muzej i karting stazu!

Alonso je na otvaranje stigao u pratnji svoje porodice, a dobio je podršku prvog čoveka Španske automobilske federacije Karlosa Grasije, trkačkog direktora Meklarena Erika Bulijea i svog bivšeg šefa iz Renoa Flavija Brijatorea.

Otac vozača Meklarena Hose Luis biće taj koji će nadgledati svakodnevni rad muzeja i svega propratnog.

„Ovo je poseban dan za mene, pošto je došao posle višegodišnjeg planiranja koje je zamislio moj otac. Takođe, prezadovoljan sam što smo našli toliko stvari koje možemo da izložimo“, rekao je Alonso.

U muzeju se nalaze svi bolidi koje je vozio tokom karijere u Formuli 1, kacige koje je dobio od svojih rivala, kombinezoni koje je nosio i trofeji koje je osvojio. Što se tiče trofeja, Alonso je istakao da kolekcija još nije kompletna.

„Ima mesta za još trofeja i nadam se da će se još mnogo naći u muzeju“, rekao je Alonso.

Ono što muzej čini posebnim je i karting staza koju je osmislio, na kojoj će pokušati da ispuni snove velikom broju klinaca.

„Presrećan sam što smo uspeli da napravimo stazu na kojoj deca mogu da ostvare svoje snove bez brige da za nešto tako moraju da plate ili putuju oko sveta. Nikada nisam imao priliku da vozim na ovakvoj stazi i mogu da kažem da je najbolja na svetu. Najboljima nudimo najbolje i zato će imati manje prepreka na svom putu. Kada se pojave veliki talenti, moramo da im pomognemo, ne da ih zadržavamo“, istakao je Alonso.

Komentari / 0

Ostavite komentar