НХЛ: Србин, Милан Лучић, из Бостона у ЛА!

Канадски хокејаш српског порекла Милан Лучић трејдован је у Лос Анђелес Кингсе из Бостон Бруинса.

Остали спортови 28.06.2015 | 09:20
НХЛ: Србин, Милан Лучић, из Бостона у ЛА!

Лучића су као 50. пика на НХЛ драфту 2006. године драфтовали Бруинси, за које је и једино играо у најјачој лиги на свету.

Трејд је комплетиран у петак, уз Лучића у Кингсе је отишао и Даги Хамилтон, а одлуку о њему је донео нови генерални менаџер Дон Свини, који је преузео ту функцију пре мање од месец дана.

На другу страну, у Бостон, стићи ће голман Мартин Џонс, Колин Милер и 13. пик на драфту, који су Бруинси искористили изабравши Јакуба Зборила.

За осам сезона у редовима Бруинса, Лучић је одиграо 566 утакмица у регуларном делу, постигао је 139 голова и уписао 203 асистенције. Освојио је Стенли Куп 2011. године, а његов наредни клуб је у последње четири године два пута био шампион најјаче лиге на свету.

„Најузбудљивија ствар везана за селидбу из Бостона је то што ћу прећи у тим који већ зна како се побеђује. Кингси нису тим који учи да побеђује или покушава да направи тај корак да би освојио Стенли куп. Сама могућност играња са сјајним играчима као што су Анже Копитар и Маријан Габорник ме узбуђује“, рекао је Лучић.

Прошла сезона није била толико успешна за Лучића, пошто је имао 18 голова и 26 асистенција на 81 утакмици, а многи су од њега очекивали више од 20 погодака, што му је пошло за руком три пута током каријере. То му није помогло да се избори за нови уговор са Бруинса, који је био вредан шест милиона у његовој последњој години.

Иако ће Лучић наредног лета постати слободан агент, амерички медији истичу да ће Кингсима донети преко потребну тврдоћу, али и голове. Исто као и Бруинси, и тим из Лос Анђелеса није успео да се пласира у плеј-оф у тек завршеној сезони, а канадски хокејаш истиче да то није лоша ствар.

„На неки начин, добро је пред наредну сезону што нису стигли до плеј-офа. То даје играчима могућност да се одморе, напуне батерије и врате се на лед гладни успеха“, нагласио је Лучић.

Коментари / 0

Оставите коментар