NHL: Srbin, Milan Lučić, iz Bostona u LA!

Kanadski hokejaš srpskog porekla Milan Lučić trejdovan je u Los Anđeles Kingse iz Boston Bruinsa.

Ostali sportovi 28.06.2015 | 09:20
NHL: Srbin, Milan Lučić, iz Bostona u LA!

Lučića su kao 50. pika na NHL draftu 2006. godine draftovali Bruinsi, za koje je i jedino igrao u najjačoj ligi na svetu.

Trejd je kompletiran u petak, uz Lučića u Kingse je otišao i Dagi Hamilton, a odluku o njemu je doneo novi generalni menadžer Don Svini, koji je preuzeo tu funkciju pre manje od mesec dana.

Na drugu stranu, u Boston, stići će golman Martin Džons, Kolin Miler i 13. pik na draftu, koji su Bruinsi iskoristili izabravši Jakuba Zborila.

Za osam sezona u redovima Bruinsa, Lučić je odigrao 566 utakmica u regularnom delu, postigao je 139 golova i upisao 203 asistencije. Osvojio je Stenli Kup 2011. godine, a njegov naredni klub je u poslednje četiri godine dva puta bio šampion najjače lige na svetu.

„Najuzbudljivija stvar vezana za selidbu iz Bostona je to što ću preći u tim koji već zna kako se pobeđuje. Kingsi nisu tim koji uči da pobeđuje ili pokušava da napravi taj korak da bi osvojio Stenli kup. Sama mogućnost igranja sa sjajnim igračima kao što su Anže Kopitar i Marijan Gabornik me uzbuđuje“, rekao je Lučić.

Prošla sezona nije bila toliko uspešna za Lučića, pošto je imao 18 golova i 26 asistencija na 81 utakmici, a mnogi su od njega očekivali više od 20 pogodaka, što mu je pošlo za rukom tri puta tokom karijere. To mu nije pomoglo da se izbori za novi ugovor sa Bruinsa, koji je bio vredan šest miliona u njegovoj poslednjoj godini.

Iako će Lučić narednog leta postati slobodan agent, američki mediji ističu da će Kingsima doneti preko potrebnu tvrdoću, ali i golove. Isto kao i Bruinsi, i tim iz Los Anđelesa nije uspeo da se plasira u plej-of u tek završenoj sezoni, a kanadski hokejaš ističe da to nije loša stvar.

„Na neki način, dobro je pred narednu sezonu što nisu stigli do plej-ofa. To daje igračima mogućnost da se odmore, napune baterije i vrate se na led gladni uspeha“, naglasio je Lučić.

Komentari / 0

Ostavite komentar