Конференција беба у Српцу

Шестој традиционалној Конференцији беба, која је одржана синоћ на Градском тргу у присуству више стотина градјана, од 140 позваних учествовало је 121 беба које су родјене измедју два Видовдана.

Република Српска 27.06.2015 | 11:41
Конференција беба у Српцу

Ова манифестација имала је за циљ да скрене пажњу јавности на неповољну демографску слику Републике Српске и присуиство „бијеле куге“.

Умјесто трочланог изабрано је петочлано Предсједништво конференције, јер су двије бебе родјене истог дана, а двије најстарије имале су исти број браће и сестара.

Тако је за предсједавајућег Предсједништва до наредне конференције изабран најмлађи Алекса Косић из Српца, који је родјен 10. јуна ове године.

Он је наградјен пакетом који је обезбједила Апотека „Др. Голић“ Србац. Ана Ђурђевић из Горњих Кладара и Милош Бајић из Српца, као најстарије бебе родјене 3. јула 2014. године нашли су се, такође у Предсједништву, па су добили поклон пакете Апотеке „Либрафарм“ и Стоматиолошке ординације „Модент“ из Српца.

Мјесто у новом Предсједништву конференције беба заслужено су добили Сандра Јовановић из Малих Ситнеша и Сладјан Љубојевић, који имају највише браће и сестара – по четири. Њима је вриједне поклон-пакете обезбједила Компанија „Перутнина Птуј“ из Српца.

Велику пажњу грађана Српца изазвао је и дефиле беба улицама Српца, као и културно-забавни програм којег су у част најмлађих суграђана извели малишани Дјечијег вртића „Наша радост“, чланови Удружења „Цезар“ и Фолклорно друштво „Бели андјео“ из Српца.

Организацију Конференције беба у овом граду помогло је Министарство породице, омладине и спорта РС и општина Србац, као главни покровитељ манифестације.

Срећан и безбрижан живот малишанима бебама и њиховим родитељима испред локалне заједнице пожелио је начелник Одјељења за општу управу Бранко Делевић, који је изразио наду да ће догодине дјеце бити много више.

Аутор: Саво Кесер

Коментари / 0

Оставите коментар