Konferencija beba u Srpcu

Šestoj tradicionalnoj Konferenciji beba, koja je održana sinoć na Gradskom trgu u prisustvu više stotina gradjana, od 140 pozvanih učestvovalo je 121 beba koje su rodjene izmedju dva Vidovdana.

Republika Srpska 27.06.2015 | 11:41
Konferencija beba u Srpcu

Ova manifestacija imala je za cilj da skrene pažnju javnosti na nepovoljnu demografsku sliku Republike Srpske i prisuistvo „bijele kuge“.

Umjesto tročlanog izabrano je petočlano Predsjedništvo konferencije, jer su dvije bebe rodjene istog dana, a dvije najstarije imale su isti broj braće i sestara.

Tako je za predsjedavajućeg Predsjedništva do naredne konferencije izabran najmlađi Aleksa Kosić iz Srpca, koji je rodjen 10. juna ove godine.

On je nagradjen paketom koji je obezbjedila Apoteka „Dr. Golić“ Srbac. Ana Đurđević iz Gornjih Kladara i Miloš Bajić iz Srpca, kao najstarije bebe rodjene 3. jula 2014. godine našli su se, takođe u Predsjedništvu, pa su dobili poklon pakete Apoteke „Librafarm“ i Stomatiološke ordinacije „Modent“ iz Srpca.

Mjesto u novom Predsjedništvu konferencije beba zasluženo su dobili Sandra Jovanović iz Malih Sitneša i Sladjan Ljubojević, koji imaju najviše braće i sestara – po četiri. Njima je vrijedne poklon-pakete obezbjedila Kompanija „Perutnina Ptuj“ iz Srpca.

Veliku pažnju građana Srpca izazvao je i defile beba ulicama Srpca, kao i kulturno-zabavni program kojeg su u čast najmlađih sugrađana izveli mališani Dječijeg vrtića „Naša radost“, članovi Udruženja „Cezar“ i Folklorno društvo „Beli andjeo“ iz Srpca.

Organizaciju Konferencije beba u ovom gradu pomoglo je Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS i opština Srbac, kao glavni pokrovitelj manifestacije.

Srećan i bezbrižan život mališanima bebama i njihovim roditeljima ispred lokalne zajednice poželio je načelnik Odjeljenja za opštu upravu Branko Delević, koji je izrazio nadu da će dogodine djece biti mnogo više.

Autor: Savo Keser

Komentari / 0

Ostavite komentar