Модни изуми који су промијенили свијет

Када је модна индустрија у питању, чини нам се да смо све већ видели. Кожна јакна, бикини, наочаре или мала црна хаљина данас се сматрају комадима које морате имати ако желите да будете у тренду, али како су они то постали?

Мода и љепота 27.06.2015 | 08:39
Модни изуми који су промијенили свијет

Неки од ових комада изазвали су праве контроверзе када су се појавили. Такав случај био је са бикинијем. Када је Луис Реард представио дводелни модел купаћег костима, до тада непознати бикини, тек годину дана по по завршетку Другог светског рата, сви су били у шоку.

Западне земље су га забраниле, а католичка црква прогласила "грешним". Онда је Мерилин Монро преузела ствар у своје руке. Медијску буку која је настала искористила је да скрене пажњу на себе тако што је позирала у белом бикинију. Данас, када је бикини незаобилазан, ова прича делује помало смешно.

Сличну судбину доживела је и мини сукња, за коју су многи чак тврдили да "позива на силовање". Са друге стране, данас девојке у мини сукњама можете срести сваког дана на улици.

Погледајте који су то још одевни комади изазвали праву револуцију, и слободно можемо рећи, променили свет и наше животе:

Блиц жена

Коментари / 0

Оставите коментар