Modni izumi koji su promijenili svijet

Kada je modna industrija u pitanju, čini nam se da smo sve već videli. Kožna jakna, bikini, naočare ili mala crna haljina danas se smatraju komadima koje morate imati ako želite da budete u trendu, ali kako su oni to postali?

Moda i ljepota 27.06.2015 | 08:39
Modni izumi koji su promijenili svijet

Neki od ovih komada izazvali su prave kontroverze kada su se pojavili. Takav slučaj bio je sa bikinijem. Kada je Luis Reard predstavio dvodelni model kupaćeg kostima, do tada nepoznati bikini, tek godinu dana po po završetku Drugog svetskog rata, svi su bili u šoku.

Zapadne zemlje su ga zabranile, a katolička crkva proglasila "grešnim". Onda je Merilin Monro preuzela stvar u svoje ruke. Medijsku buku koja je nastala iskoristila je da skrene pažnju na sebe tako što je pozirala u belom bikiniju. Danas, kada je bikini nezaobilazan, ova priča deluje pomalo smešno.

Sličnu sudbinu doživela je i mini suknja, za koju su mnogi čak tvrdili da "poziva na silovanje". Sa druge strane, danas devojke u mini suknjama možete sresti svakog dana na ulici.

Pogledajte koji su to još odevni komadi izazvali pravu revoluciju, i slobodno možemo reći, promenili svet i naše živote:

Blic žena

Komentari / 0

Ostavite komentar