Рамос пакује кофере, Манчестер га чека!

Нова Флорентинова жртва после Макелелеа, Озила, Ди Марије...Председник Мадриђана гледа како да извуче што већу суму за дефанзивца. Новац би уложио у Агуера и Отамендија. Ни Рамос неће проћи лоше с обзиром на 55.000.000 тежак уговор од Црвених ђавола!

Фудбал 28.06.2015 | 08:40
Рамос пакује кофере, Манчестер га чека!

Оно што је на почетку изгледала као јефтина летња сапуница која ће неколико дана пунити новинске ступце у недостатку квалитетнијих прича, претвара се у једну од трансфер бомби прелазног рока. Серхио Рамос у Манчестер Јунајтеду. Није шала, прича је више него озбиљна. Реал је спреман да се одрекне дугогодишњег дефанзивца и једног од симбола свалчионице.

Где је кренуло наопако? Још од оног тренутка када је Флорентино Перез одлучио да смени Карла Анчелотија и када је Рамос јавно стао у одбрану италијанског стручњака, добили смо наговештај да Краљевски клуб и дефанзивац нису на истим таласним дужинама.

Као заменик капитена Рамос је претходних година имао велики утицај на екипу и био је један од стубова екипе. Међутим, намерио се на погрешног човека - Флорентина Переза. Дошли су преговори о новом уговору и Перез је дочекао моменат да покаже Рамосу ко је газда у кући. Дефанзивац тражи 10.000.000 евра по сезони, Перез му нуди за четвртину мању суму. То је само порука да је Рамос није неопходан Реалу и да има цену. Репрезентативац Шпаније је ту поруку схватио озбиљно и отпочео преговоре са Манчестер Јунајтедом. Они су му већ понудили уговор вредан 55.000.000 евра за пет сезона што је далеко више од онога шта може да добије у Мадриду.

Сада је ближи одласку него останку. Перез је спреман да га прода, али за папрену суму. Покушаће да од Црвених ђавола опет извуче огроман новац као у случају Анхела Ди Марије. Тражи чак 90.000.000 евра на име обештећења за Рамоса. Уосталом, претходних сезона, Перез је продајом играча (Игуаин, Озил, Ди Марија) обезбеђивао новац за велика појачања попут Бејла или Хамеса Родригеза.

Наравно, сума од 90.000.000 евра за Рамоса је бесмислена, Јунајтед сигурно неће платити толико. Али, Перез се нада да би могао да извуче између 50.000.000 и 60.000.000 евра. То би био новац који би Реалов председник уложио у довођење давнашње жеље - Серхија Агуера. Претходних сезона, Перез се на сличан начин обрачунавао са играчима који су захтевали повишице. Али које он није претерано ценио и који му се ноису уклапали у профил гламурозних Галактикоса.

Пре 12 година се одрекао Макелелеа јер је Француз тражио повећање плате са 1.800.000 евра на 3.000.000 евра годишње. Слично је прошао и Месут Озил пре две године. На крају, Перез је показао и Анхелу Ди Марији да га не цени претерано и продао га у Јунајтед. Истим путем би ускоро могао да крене Серхио Рамос.

У случају продаје дугогодишњег дефанзивца, Реал Мадрид је означио и прву мету која би требало да га замени. Николас Отаменди је изричита жеља Рафе Бенитеза који захтева да се игранка око Рамоса и трансфера заврши до 11. јула када екипа путује у Аустралију.

Коментари / 0

Оставите коментар