Ramos pakuje kofere, Mančester ga čeka!

Nova Florentinova žrtva posle Makelelea, Ozila, Di Marije...Predsednik Madriđana gleda kako da izvuče što veću sumu za defanzivca. Novac bi uložio u Aguera i Otamendija. Ni Ramos neće proći loše s obzirom na 55.000.000 težak ugovor od Crvenih đavola!

Fudbal 28.06.2015 | 08:40
Ramos pakuje kofere, Mančester ga čeka!

Ono što je na početku izgledala kao jeftina letnja sapunica koja će nekoliko dana puniti novinske stupce u nedostatku kvalitetnijih priča, pretvara se u jednu od transfer bombi prelaznog roka. Serhio Ramos u Mančester Junajtedu. Nije šala, priča je više nego ozbiljna. Real je spreman da se odrekne dugogodišnjeg defanzivca i jednog od simbola svalčionice.

Gde je krenulo naopako? Još od onog trenutka kada je Florentino Perez odlučio da smeni Karla Ančelotija i kada je Ramos javno stao u odbranu italijanskog stručnjaka, dobili smo nagoveštaj da Kraljevski klub i defanzivac nisu na istim talasnim dužinama.

Kao zamenik kapitena Ramos je prethodnih godina imao veliki uticaj na ekipu i bio je jedan od stubova ekipe. Međutim, namerio se na pogrešnog čoveka - Florentina Pereza. Došli su pregovori o novom ugovoru i Perez je dočekao momenat da pokaže Ramosu ko je gazda u kući. Defanzivac traži 10.000.000 evra po sezoni, Perez mu nudi za četvrtinu manju sumu. To je samo poruka da je Ramos nije neophodan Realu i da ima cenu. Reprezentativac Španije je tu poruku shvatio ozbiljno i otpočeo pregovore sa Mančester Junajtedom. Oni su mu već ponudili ugovor vredan 55.000.000 evra za pet sezona što je daleko više od onoga šta može da dobije u Madridu.

Sada je bliži odlasku nego ostanku. Perez je spreman da ga proda, ali za paprenu sumu. Pokušaće da od Crvenih đavola opet izvuče ogroman novac kao u slučaju Anhela Di Marije. Traži čak 90.000.000 evra na ime obeštećenja za Ramosa. Uostalom, prethodnih sezona, Perez je prodajom igrača (Iguain, Ozil, Di Marija) obezbeđivao novac za velika pojačanja poput Bejla ili Hamesa Rodrigeza.

Naravno, suma od 90.000.000 evra za Ramosa je besmislena, Junajted sigurno neće platiti toliko. Ali, Perez se nada da bi mogao da izvuče između 50.000.000 i 60.000.000 evra. To bi bio novac koji bi Realov predsednik uložio u dovođenje davnašnje želje - Serhija Aguera. Prethodnih sezona, Perez se na sličan način obračunavao sa igračima koji su zahtevali povišice. Ali koje on nije preterano cenio i koji mu se noisu uklapali u profil glamuroznih Galaktikosa.

Pre 12 godina se odrekao Makelelea jer je Francuz tražio povećanje plate sa 1.800.000 evra na 3.000.000 evra godišnje. Slično je prošao i Mesut Ozil pre dve godine. Na kraju, Perez je pokazao i Anhelu Di Mariji da ga ne ceni preterano i prodao ga u Junajted. Istim putem bi uskoro mogao da krene Serhio Ramos.

U slučaju prodaje dugogodišnjeg defanzivca, Real Madrid je označio i prvu metu koja bi trebalo da ga zameni. Nikolas Otamendi je izričita želja Rafe Beniteza koji zahteva da se igranka oko Ramosa i transfera završi do 11. jula kada ekipa putuje u Australiju.

Komentari / 0

Ostavite komentar