Француска: Исламисти одсјекли главу човјеку

Један човек је убијен, а више их повређено у нападу на фабрику гаса на истоку Француске близу Гренобла, за који се сумња да су извели исламисти.

Свијет 26.06.2015 | 13:20
Француска: Исламисти одсјекли главу човјеку

Жртви напада, која није радник у фабрици, одсечена је глава и она је пронађена окачена на капију фабрике. АФП наводи и да је на глави "исписана порука арапским писмом".

Француски председник Франсоа Оланд потврдио је да је реч о терористичком нападу у којем је једна особа убијена, а две повређене.

Незванично, напад су око 10 часова по локалном времену извела два нападача, један од њих је ухапшен, а на месту напада пронађена је и исламистичка застава, преносе агенције.

Потрага за другим нападачем је у току, а спроводе је антитерористичке једнице француске полиције. По наређењу француског премијера Мануела Валса, у земљи је подигнут ниво приправности на "свим осетљивим местима" после напада, који је означен као терористички.

Према првим информацијама, нападач који је носио исламску заставу ушао је у фабрику у месту Сан-Квентин-Фалавије после чега се чуло неколико мањих детонација, навео је извор АФП. Засад није познато да ли су у питању експлозивне направе или су експлодирали канистери са гласом.

Обезглављено тело нађено је у близини фабрике, наводно на самој капији, навео је други извор. На глави је, према неким изворима, било нешто исписано на арапском језику.

"Једна или више особа су се довезли аутомобилом испред фабрике. Затим су се чуле експлозије. Обезглављено тело је пронађено у близини, али још не знамо да ли је то тело довезено на место напада", рекао је извор.

Полиција задужена за борбу против тероризма привела је једног тридесетогодишњака, који је од раније познат обавештајној служби. Случај истражује антитерористичко одељење.

Министар унутрашњих послова Бернар Казнев је стигао је на место напада, а француски председник Франсоа Оланд се хитно враћа са самита ЕУ због напада. Ускоро се очекују изјаве највиших званичника.

Како наводе светске агенције, засад нема снимака или фотографија са места несреће, јер је цела област потпуно блокирана.

Напад је уследио скоро шест месеци након што су исламски екстремисти у Паризу и његовој околини у јануару убили 17 људи, након што су напали сатирични магазин "Шарли ебдо"

Извор: Б92

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

Марцо Бериц

26.06.2015 11:07

Страсно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лоли

26.06.2015 11:29

Стизе натоова претходница !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

26.06.2015 11:35

Ста висе друго и оцекивати од тог сљама. Али. боли кад је код вас а кад је код нас ником ниста онда су то борци за слободу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зерафим

26.06.2015 11:39

Фрацуз је Француз они једини у Европи памте Србске зртве и србско јунаство зато сто су и сами велики ратници и војсководје, сетимо се Наполеона, само за оне који не знају Наполеона у Русији је зивог у руке ухапсио генерал Милорадовиц тако сто је минирао мост и није било одступнице, Руски генерал Милиорадовиц из Зитомислица није погубио Наполеона него, га предао у размену. Милорадовици су Срби цији је предак Храбрен Милорадовиц сазидао манастир Зитомислиц у Зитомислицу покрај града Мостара. Ја сам у Лас Вегасу упознао Бориса Милорадовица као најблизег суродника од тог генерала и довео га у Зитомислиц где је био Игуман Данило, који нас је угостио али политика је цудо и борба за опстанак тако да се тај круг затворио због локалних интереса манастира и монаха који су били јако љубазни. Да не скрецем са теме свака цаст Французима понекад стају висе него Руси у заститу Срба када сви прекардасе Француз се однекуд појави и казе Срби нису такви ми Французи знамо ко су Срби они су 1389 године својом храбрости и незапамценом самозртвовању спасили хрисцанску Европу од најезде Мухамеданаца. Зивела Француска Зивело Француско јунацко срце које не заборавља своје савезнике ни србско јунаство кад су Срби за Крст Цасни и Слободу златну 1389 год. зртвовали све сто су имали и упали у 500 годисње ропство под Отоманско царство то зна цела крстена Европа али и заборавља, Француз је тај који има пребогату и бурну историју али и респект и постовање за Србске зртве и незапамцену храброст за слободу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

26.06.2015 12:54

Лијепо брате ти описа све.... Али ни убијени ни убица нису Французи. Ниђе везе

Name

Уна

26.06.2015 13:24

Нидје везе

Name

БК

26.06.2015 14:00

Која си ти будала. Француз ти је исти као и Британац и Свабо. Империјалистицко-колонијалистицка нација која гледа само свој лицни интерес и ниста друго. Не признају ниста тудје (од сира до аутомобила преко језика и културе) и не воле странце. Толико од једног који свакодневно ради са њима.

Name

РадикалНО

26.06.2015 16:49

А ти као познајеш Наполеона. Мора да сте скупа пиву негдје цугали.

Name

ЈА

26.06.2015 12:01

Мислим да је ово због карикатура објављених.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тамо Далеко Бреее

26.06.2015 12:06

Треци светских рат је поцео падом Берлинског зидарска 1989. Назалост је тако. Америка свагде умесана а заиграце и мецка пред њиховим вратима... СТРАСНО...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајево

26.06.2015 12:23

Сада це се одрзати хитне консултације "лидера" ЕУ. Неки дан католик уби девет људи у Америци,.хладокрвно и ником ниста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Париз

26.06.2015 14:43

Ста хоцес реци,да треба ово заборавити као да се није ни десило?То су и урадила нека васа браца,мозда тренирана у БиХ.

Name

Занимљиво

26.06.2015 12:28

Нема разлога за бригу,ето им Насера, испало је на крају да се он против тога и против таквих читав рат борио!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајево

26.06.2015 14:09

Сада це Французи заборавити да је Велики Сотона прислускивао француског предсједника....фино.

ОДГОВОРИТЕ
Name

горан

26.06.2015 14:34

А били су дивни борци за слободу док су сјекли главе мање врједним народима Балкана,Сирије,Либије,Ирака,Кавказа...Како одједном постадосе зли терористи само због једне француске главе?Ваљда це сада Француски народ питати кога њихова власт финансира,обуцава,наорузава и за ције интересе у горе наведеним земљама

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОРАЦ

26.06.2015 16:31

ХРИШЋАНИ ЗАР НЕ ВИДИТЕ ДА ЈЕ ПОЧЕО КРСТАШКИ РАТ, ШТА СЕ ЧЕКА ПРОТЈЕРАЈТЕ ТУ БАГРУ ТАМО ГДЈЕ И ПРИПАДА, СВЕ СУ ТО ИСЛАМИСТИ ШКОЛОВАНИ У АМЕРИЦИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

26.06.2015 20:19

Како је Сирак сијао сад Оланд зење није то ниста ста би ја њима радио

ОДГОВОРИТЕ