Francuska: Islamisti odsjekli glavu čovjeku

Jedan čovek je ubijen, a više ih povređeno u napadu na fabriku gasa na istoku Francuske blizu Grenobla, za koji se sumnja da su izveli islamisti.

Svijet 26.06.2015 | 13:20
Francuska: Islamisti odsjekli glavu čovjeku

Žrtvi napada, koja nije radnik u fabrici, odsečena je glava i ona je pronađena okačena na kapiju fabrike. AFP navodi i da je na glavi "ispisana poruka arapskim pismom".

Francuski predsednik Fransoa Oland potvrdio je da je reč o terorističkom napadu u kojem je jedna osoba ubijena, a dve povređene.

Nezvanično, napad su oko 10 časova po lokalnom vremenu izvela dva napadača, jedan od njih je uhapšen, a na mestu napada pronađena je i islamistička zastava, prenose agencije.

Potraga za drugim napadačem je u toku, a sprovode je antiterorističke jednice francuske policije. Po naređenju francuskog premijera Manuela Valsa, u zemlji je podignut nivo pripravnosti na "svim osetljivim mestima" posle napada, koji je označen kao teroristički.

Prema prvim informacijama, napadač koji je nosio islamsku zastavu ušao je u fabriku u mestu San-Kventin-Falavije posle čega se čulo nekoliko manjih detonacija, naveo je izvor AFP. Zasad nije poznato da li su u pitanju eksplozivne naprave ili su eksplodirali kanisteri sa glasom.

Obezglavljeno telo nađeno je u blizini fabrike, navodno na samoj kapiji, naveo je drugi izvor. Na glavi je, prema nekim izvorima, bilo nešto ispisano na arapskom jeziku.

"Jedna ili više osoba su se dovezli automobilom ispred fabrike. Zatim su se čule eksplozije. Obezglavljeno telo je pronađeno u blizini, ali još ne znamo da li je to telo dovezeno na mesto napada", rekao je izvor.

Policija zadužena za borbu protiv terorizma privela je jednog tridesetogodišnjaka, koji je od ranije poznat obaveštajnoj službi. Slučaj istražuje antiterorističko odeljenje.

Ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev je stigao je na mesto napada, a francuski predsednik Fransoa Oland se hitno vraća sa samita EU zbog napada. Uskoro se očekuju izjave najviših zvaničnika.

Kako navode svetske agencije, zasad nema snimaka ili fotografija sa mesta nesreće, jer je cela oblast potpuno blokirana.

Napad je usledio skoro šest meseci nakon što su islamski ekstremisti u Parizu i njegovoj okolini u januaru ubili 17 ljudi, nakon što su napali satirični magazin "Šarli ebdo"

Izvor: B92

Komentari / 17

Ostavite komentar
Name

Marco Beric

26.06.2015 11:07

Strasno.

ODGOVORITE
Name

loli

26.06.2015 11:29

Stize natoova prethodnica !!!

ODGOVORITE
Name

Boki

26.06.2015 11:35

Sta vise drugo i ocekivati od tog sljama. Ali. boli kad je kod vas a kad je kod nas nikom nista onda su to borci za slobodu.

ODGOVORITE
Name

Zerafim

26.06.2015 11:39

Fracuz je Francuz oni jedini u Evropi pamte Srbske zrtve i srbsko junastvo zato sto su i sami veliki ratnici i vojskovodje, setimo se Napoleona, samo za one koji ne znaju Napoleona u Rusiji je zivog u ruke uhapsio general Miloradovic tako sto je minirao most i nije bilo odstupnice, Ruski general Milioradovic iz Zitomislica nije pogubio Napoleona nego, ga predao u razmenu. Miloradovici su Srbi ciji je predak Hrabren Miloradovic sazidao manastir Zitomislic u Zitomislicu pokraj grada Mostara. Ja sam u Las Vegasu upoznao Borisa Miloradovica kao najblizeg surodnika od tog generala i doveo ga u Zitomislic gde je bio Iguman Danilo, koji nas je ugostio ali politika je cudo i borba za opstanak tako da se taj krug zatvorio zbog lokalnih interesa manastira i monaha koji su bili jako ljubazni. Da ne skrecem sa teme svaka cast Francuzima ponekad staju vise nego Rusi u zastitu Srba kada svi prekardase Francuz se odnekud pojavi i kaze Srbi nisu takvi mi Francuzi znamo ko su Srbi oni su 1389 godine svojom hrabrosti i nezapamcenom samozrtvovanju spasili hriscansku Evropu od najezde Muhamedanaca. Zivela Francuska Zivelo Francusko junacko srce koje ne zaboravlja svoje saveznike ni srbsko junastvo kad su Srbi za Krst Casni i Slobodu zlatnu 1389 god. zrtvovali sve sto su imali i upali u 500 godisnje ropstvo pod Otomansko carstvo to zna cela krstena Evropa ali i zaboravlja, Francuz je taj koji ima prebogatu i burnu istoriju ali i respekt i postovanje za Srbske zrtve i nezapamcenu hrabrost za slobodu.

ODGOVORITE
Name

Re

26.06.2015 12:54

Lijepo brate ti opisa sve.... Ali ni ubijeni ni ubica nisu Francuzi. Niđe veze

Name

Una

26.06.2015 13:24

Nidje veze

Name

BK

26.06.2015 14:00

Koja si ti budala. Francuz ti je isti kao i Britanac i Svabo. Imperijalisticko-kolonijalisticka nacija koja gleda samo svoj licni interes i nista drugo. Ne priznaju nista tudje (od sira do automobila preko jezika i kulture) i ne vole strance. Toliko od jednog koji svakodnevno radi sa njima.

Name

RadikalNO

26.06.2015 16:49

A ti kao poznaješ Napoleona. Mora da ste skupa pivu negdje cugali.

Name

JA

26.06.2015 12:01

Mislim da je ovo zbog karikatura objavljenih.

ODGOVORITE
Name

Tamo Daleko Breee

26.06.2015 12:06

Treci svetskih rat je poceo padom Berlinskog zidarska 1989. Nazalost je tako. Amerika svagde umesana a zaigrace i mecka pred njihovim vratima... STRASNO...

ODGOVORITE
Name

Sarajevo

26.06.2015 12:23

Sada ce se odrzati hitne konsultacije "lidera" EU. Neki dan katolik ubi devet ljudi u Americi,.hladokrvno i nikom nista.

ODGOVORITE
Name

Pariz

26.06.2015 14:43

Sta hoces reci,da treba ovo zaboraviti kao da se nije ni desilo?To su i uradila neka vasa braca,mozda trenirana u BiH.

Name

Zanimljivo

26.06.2015 12:28

Nema razloga za brigu,eto im Nasera, ispalo je na kraju da se on protiv toga i protiv takvih čitav rat borio!

ODGOVORITE
Name

Sarajevo

26.06.2015 14:09

Sada ce Francuzi zaboraviti da je Veliki Sotona prisluskivao francuskog predsjednika....fino.

ODGOVORITE
Name

goran

26.06.2015 14:34

A bili su divni borci za slobodu dok su sjekli glave manje vrjednim narodima Balkana,Sirije,Libije,Iraka,Kavkaza...Kako odjednom postadose zli teroristi samo zbog jedne francuske glave?Valjda ce sada Francuski narod pitati koga njihova vlast finansira,obucava,naoruzava i za cije interese u gore navedenim zemljama

ODGOVORITE
Name

BORAC

26.06.2015 16:31

HRIŠĆANI ZAR NE VIDITE DA JE POČEO KRSTAŠKI RAT, ŠTA SE ČEKA PROTJERAJTE TU BAGRU TAMO GDJE I PRIPADA, SVE SU TO ISLAMISTI ŠKOLOVANI U AMERICI

ODGOVORITE
Name

Md

26.06.2015 20:19

Kako je Sirak sijao sad Oland zenje nije to nista sta bi ja njima radio

ODGOVORITE