Тест: Звезда лагано ''преко'' Карпата!

Слути на добро: Звезда згромила Карпате, Ибањез гледао са трибина! Црвено-бели до ногу потукли Украјинце (4:1), блистали Катаи, Паркер и Савићевић.

Фудбал 25.06.2015 | 22:00
Тест: Звезда лагано ''преко'' Карпата!

Слути на добро... У трећој припремној утакмици у Словенији, својеврсној генералној проби за дуел против Каирата, фудбалери Црвене звезде савладали су украјинског прволигаша Карапти из Љова – 3:1. Тим Миодрага Грофа Божовића пружио је одличну игру у првом полувремену. За ову фазу припрема и изненађује добру...

Честим променама места и брзим пасовима играчи српског вицешампиона тотално су урнисали одбрану Карпата. Централну улогу у готово свим акцијама имао је Александар Катаији, а њему уз раме су били Саша Стојановић, Џошуа Паркер и пробуђени Вукан Савићевић. Практично, једину грешку црвено-бели су направилу 23.минуту када су неуспешно поставили офсајд замку, па Платусину није било тешко да савлада Кахримана.

Све пре и после тога било је у знаку нашег тима. Црвено-беле је у вођство довео Џошуа Паркер након одличног центаршута Душана Анђелковића. А онда је диригентску палицу у руке узео Александар Катаи. Био је састојак свих важних акција Црвене звезде. Прво је асистирао Орландићу за ново вођство црвено-белих, да би тачку на одлично прво полувреме ставио голом на пас Вукана Савићевића.

Тренер Црвене звезде послужио је свој тим у формацију 4-2-3-1. Поред брзе игре црвено-бели су демонстрирали и јак пресинг, и тако терали ривала на грешку. Повратник Паркер заиграо је на левом боку и пружио сасвим задовољавајућу партију. Не само што је постигао гол, него је био одговоран у дефанзиви и помогао Душану Анђелковићу. Референца којом репрезентативац Антигве и Барбуде није могао да се похвали у пфретходном периоду.

Одличну партију изабраника Миодрага Божовића у првом полувремену пратио је и Луис Ибањез. Аргентинац је на меч у Кршком дошао у пратњи менаџера како би видео потенцијалне клупске другове видео на делу. Можда је то најава да ће црвено-бели добити велико појачање у дану када су финиширали трансфер Матоса, а бацили око на Израелца Идана Верада.

Црвено-бели су у наставку променили комплетну поставу што се одразило на темпо меча. Карпати су оставили нешто бољи утисак, али без много изразитих шанси. Тачку на утакмицу ставио је Лука Јовић после акције Ристића и Живковића

Тренер Миодраг Божовић одлучио се да шансу од првог минута укаже следећим играчима: Кахриман – Цветковић, Павићевић, Рендулић, Анђелковић – Савићевић, Стојановић – Гаврић, Катаи, Паркер – Орландић.

Играли су још: Мијаиловић, Стојановић, Мбођ, Ђорђевић, Ахчин, Ристић, Аврамовски, Јововић, Живковић и Јовић.

Црвено-бели су се већ вратили у Београд, а од недеље ће бити јачи за златне омладинце, као и Петковића и Ковачевића који су бранили боје младе репрезентације.

Коментари / 0

Оставите коментар