Test: Zvezda lagano ''preko'' Karpata!

Sluti na dobro: Zvezda zgromila Karpate, Ibanjez gledao sa tribina! Crveno-beli do nogu potukli Ukrajince (4:1), blistali Katai, Parker i Savićević.

Fudbal 25.06.2015 | 22:00
Test: Zvezda lagano ''preko'' Karpata!

Sluti na dobro... U trećoj pripremnoj utakmici u Sloveniji, svojevrsnoj generalnoj probi za duel protiv Kairata, fudbaleri Crvene zvezde savladali su ukrajinskog prvoligaša Karapti iz Ljova – 3:1. Tim Miodraga Grofa Božovića pružio je odličnu igru u prvom poluvremenu. Za ovu fazu priprema i iznenađuje dobru...

Čestim promenama mesta i brzim pasovima igrači srpskog vicešampiona totalno su urnisali odbranu Karpata. Centralnu ulogu u gotovo svim akcijama imao je Aleksandar Kataiji, a njemu uz rame su bili Saša Stojanović, Džošua Parker i probuđeni Vukan Savićević. Praktično, jedinu grešku crveno-beli su napravilu 23.minutu kada su neuspešno postavili ofsajd zamku, pa Platusinu nije bilo teško da savlada Kahrimana.

Sve pre i posle toga bilo je u znaku našeg tima. Crveno-bele je u vođstvo doveo Džošua Parker nakon odličnog centaršuta Dušana Anđelkovića. A onda je dirigentsku palicu u ruke uzeo Aleksandar Katai. Bio je sastojak svih važnih akcija Crvene zvezde. Prvo je asistirao Orlandiću za novo vođstvo crveno-belih, da bi tačku na odlično prvo poluvreme stavio golom na pas Vukana Savićevića.

Trener Crvene zvezde poslužio je svoj tim u formaciju 4-2-3-1. Pored brze igre crveno-beli su demonstrirali i jak presing, i tako terali rivala na grešku. Povratnik Parker zaigrao je na levom boku i pružio sasvim zadovoljavajuću partiju. Ne samo što je postigao gol, nego je bio odgovoran u defanzivi i pomogao Dušanu Anđelkoviću. Referenca kojom reprezentativac Antigve i Barbude nije mogao da se pohvali u pfrethodnom periodu.

Odličnu partiju izabranika Miodraga Božovića u prvom poluvremenu pratio je i Luis Ibanjez. Argentinac je na meč u Krškom došao u pratnji menadžera kako bi video potencijalne klupske drugove video na delu. Možda je to najava da će crveno-beli dobiti veliko pojačanje u danu kada su finiširali transfer Matosa, a bacili oko na Izraelca Idana Verada.

Crveno-beli su u nastavku promenili kompletnu postavu što se odrazilo na tempo meča. Karpati su ostavili nešto bolji utisak, ali bez mnogo izrazitih šansi. Tačku na utakmicu stavio je Luka Jović posle akcije Ristića i Živkovića

Trener Miodrag Božović odlučio se da šansu od prvog minuta ukaže sledećim igračima: Kahriman – Cvetković, Pavićević, Rendulić, Anđelković – Savićević, Stojanović – Gavrić, Katai, Parker – Orlandić.

Igrali su još: Mijailović, Stojanović, Mbođ, Đorđević, Ahčin, Ristić, Avramovski, Jovović, Živković i Jović.

Crveno-beli su se već vratili u Beograd, a od nedelje će biti jači za zlatne omladince, kao i Petkovića i Kovačevića koji su branili boje mlade reprezentacije.

Komentari / 0

Ostavite komentar