"Видовданска трка" у суботу 27. јуна

Брчко спремно дочекује 19. планетарно такмичење атлетичара и рекреативаца свих узрасних категорија који ће стартовати на „Видовданској трци" у суботу 27. јуна. Више стотина волонтера од јутрос је мобилно, а на инфо-пулту у Омладинском центру се у првом сату након отварања, пријавило више од стотину цицибана.

Босна и Херцеговина 25.06.2015 | 14:55
"Видовданска трка" у суботу 27. јуна

„Ове године се за тродневно волонтирање јавио рекордан број младих, а пријаве ће се примати до суботе у 11 часова. Тај дан у подне ћемо свим учесницима по узрасним категоријама подјелити стартне бројеве", казала је координаторка волонтера Верица Семизовић.

„Видовданска трка" је по учешћу дјеце без конкуренције у свијету. Организатори су, кажу, спремни за старт више од 5.000 учесника, од беба које ће пузати на 10 метара до сениора и рекреативцаца у главној трци на 10 километара за коју се, истиче директор ове велике спортске манифестације из календара Свјетске атлетске федерације Борислав Ђурђевић, већ пријавило пуно познатих атлетских имена из Европе и свијета.

„Ми настављамо и хуманитарну мисију, а ове године је у програму трка на два километра с уписнином од 10 марака за помоћ у лијечењу тешко обољеле дјевојчице Марије Ђурић из Брчког", каже Ђурђевић.

Брчко ће у суботу поподне и увече поново бити атлетски центар Европе и свијета, а „Видовданску трку" и ове године подржавају локална Влада и Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске.

БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Серафим

25.06.2015 13:17

Поздрављам ову манифестацију свака цаст организаторима...

ОДГОВОРИТЕ