"Vidovdanska trka" u subotu 27. juna

Brčko spremno dočekuje 19. planetarno takmičenje atletičara i rekreativaca svih uzrasnih kategorija koji će startovati na „Vidovdanskoj trci" u subotu 27. juna. Više stotina volontera od jutros je mobilno, a na info-pultu u Omladinskom centru se u prvom satu nakon otvaranja, prijavilo više od stotinu cicibana.

Bosna i Hercegovina 25.06.2015 | 14:55
"Vidovdanska trka" u subotu 27. juna

„Ove godine se za trodnevno volontiranje javio rekordan broj mladih, a prijave će se primati do subote u 11 časova. Taj dan u podne ćemo svim učesnicima po uzrasnim kategorijama podjeliti startne brojeve", kazala je koordinatorka volontera Verica Semizović.

„Vidovdanska trka" je po učešću djece bez konkurencije u svijetu. Organizatori su, kažu, spremni za start više od 5.000 učesnika, od beba koje će puzati na 10 metara do seniora i rekreativcaca u glavnoj trci na 10 kilometara za koju se, ističe direktor ove velike sportske manifestacije iz kalendara Svjetske atletske federacije Borislav Đurđević, već prijavilo puno poznatih atletskih imena iz Evrope i svijeta.

„Mi nastavljamo i humanitarnu misiju, a ove godine je u programu trka na dva kilometra s upisninom od 10 maraka za pomoć u liječenju teško oboljele djevojčice Marije Đurić iz Brčkog", kaže Đurđević.

Brčko će u subotu popodne i uveče ponovo biti atletski centar Evrope i svijeta, a „Vidovdansku trku" i ove godine podržavaju lokalna Vlada i Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

BN TV

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Serafim

25.06.2015 13:17

Pozdravljam ovu manifestaciju svaka cast organizatorima...

ODGOVORITE