Даниловић: Од драфта зависи даља каријера Милутинова!

Перспективни центар могао би већ овог лета да напусти Партизан ако му се склопе све "коцкице"...

Кошарка 26.06.2015 | 08:20
Даниловић: Од драфта зависи даља каријера Милутинова!

НБА драфт, који је на програму био ноћас, значајно ће утицати на изглед и концепцију Партизановог тима у сезони 2015/16.

Како је за "Спорт" рекао председник клуба Предраг Даниловић, могућ је одлазак Николе Милутинова у најквалитетнију лигу света, што би био велики хендикеп у спортском смислу, али би бар краткорочно помогло финансијском оздрављењу и стабилизацији.

"Милутинов ће после драфта одлучити шта ће по питању своје каријере. Причали смо, па ако буде изабран са одговарајуће позиције, највероватније ће отићи у НБА", јасан је Даниловић.

Милутинов има 20 година, у Партизану је провео три сезоне и постао прва опција на позицији "пет". Позван је и на припреме репрезентације Србије за сениорски Еуробаскет.

За предстојећи драфт од Срба је пријављен још плејмејкер Севиље Никола Радичевић (21), некада члан млађих категорија Партизана, а НБА тимовима су на располагању сви играчи рођени 1993. године, као што је капитен Црвене звезде Телеком Лука Митровић.

Ипак, готово је сигурно да неће бити надмашен учинак из 2014, када је Богдан Богдановић изабран у првој, а Никола Јокић, Василије Мицић и Немања Дангубић у другој рунди.

Коментари / 0

Оставите коментар