Danilović: Od drafta zavisi dalja karijera Milutinova!

Perspektivni centar mogao bi već ovog leta da napusti Partizan ako mu se sklope sve "kockice"...

Košarka 26.06.2015 | 08:20
Danilović: Od drafta zavisi dalja karijera Milutinova!

NBA draft, koji je na programu bio noćas, značajno će uticati na izgled i koncepciju Partizanovog tima u sezoni 2015/16.

Kako je za "Sport" rekao predsednik kluba Predrag Danilović, moguć je odlazak Nikole Milutinova u najkvalitetniju ligu sveta, što bi bio veliki hendikep u sportskom smislu, ali bi bar kratkoročno pomoglo finansijskom ozdravljenju i stabilizaciji.

"Milutinov će posle drafta odlučiti šta će po pitanju svoje karijere. Pričali smo, pa ako bude izabran sa odgovarajuće pozicije, najverovatnije će otići u NBA", jasan je Danilović.

Milutinov ima 20 godina, u Partizanu je proveo tri sezone i postao prva opcija na poziciji "pet". Pozvan je i na pripreme reprezentacije Srbije za seniorski Eurobasket.

Za predstojeći draft od Srba je prijavljen još plejmejker Sevilje Nikola Radičević (21), nekada član mlađih kategorija Partizana, a NBA timovima su na raspolaganju svi igrači rođeni 1993. godine, kao što je kapiten Crvene zvezde Telekom Luka Mitrović.

Ipak, gotovo je sigurno da neće biti nadmašen učinak iz 2014, kada je Bogdan Bogdanović izabran u prvoj, a Nikola Jokić, Vasilije Micić i Nemanja Dangubić u drugoj rundi.

Komentari / 0

Ostavite komentar