Чавић:Ако нема скупштине,бице протести!

Посланик Народног демократског покрета (НДП) Драган Чавић изјавио је данас да није сигурно да ће данас бити одржана посебна сједница Народне скупштине Републике Српске о информацији о "куповини" народних посланика приликом избора Владе РС, 18.децембра 2014. године.

Република Српска 24.06.2015 | 16:24
Чавић:Ако нема скупштине,бице протести!

- Сједница може почети, али се не мора одржати, је се може десити да нема довољно посланика да изгласају дневни ред - рекао је Чавић у изјави новинарима у Бањалуци. 

У том случају, тврди, мораће се примијенити неки други облици политичке борбе, као што су демонстрације, јер, како је устврдио, неће дозволити да се прави штета грађанима Републике Српске одлукама извршне власти.

- Онда ћемо радити оно што су они радили 2003.године - ванпарламентарна борба. Демонстрације... На челу те колоне с великим транспартентом тада је био Милорад Додик, Петар Ђокић... То је демократско право и ми на њих нисмо слали полицију. Заговарам да користимо и то средство, демонстрације у организацији грађана, и ми ћемо сносити одговорност пред грађанима и пред Републиком Српском за оно што организујемо. Не видим шта је проблем, једино што то режим одмах претвара у анархију... - устврдио је Чавић.

Ако ово посебно засједање почне, потврдио је да ће на сједници пустити аудиоснимак на којем, наводно, премијерка Српске Жељка Цвијановић говори о куповини посланика у Републици Српској у име формирања Владе.

Он ће у име иницијатора образложити материјал за ову сједницу и вјерује да ће владајуће странке одржати обећање и дати подршку да се сједница и одржи. 

Припремљени су и одређени закључци о овој теми, али није желио да говори о детаљима.

Ако владајуће странке не буду хтјеле да расправљају о куповини посланика, демонстрације опозиције најавили су и посланици СДС-а и СРС РС, Миладин Станић и Миланко Михајлица.

“Специјално тужилаштво је очигледно у функцији власти, јер није професионално одрадило тај предмет и што је исход већ познат. Ми сигурно на један демократски начин унутар скупштине нећемо разријешити ово питање. Само остају друга средства која дио странака из опозиције нуди. На шта ће то изаћи видјећемо”, истакао је Станић.

Према његовим ријечима нису искључене ни демонстрације опозиције.

И посланик СРС РС Миланко Михајлица каже да ће Савез за промјене одлучити о својим даљим политичким потезима и конкретним мјерама и активностима.

“Нека власт буде сигурна да је опозиција спремна између осталог да организује протесте и да искаже незадовољство”, потврдио је Михајлица.

За данас је најављен и Колегијум парламента о захтјеву опозиције за сазивање још једне посебне сједнице поводом најаве да ће од 1.јула поскупјети струја у Српској, што сматрају неприхватљивим. 

Чавић је навео да није извјесно ни да ће се одржати и ова сједница. 

И у том случају, односно, ако не буде опозвана одлука о поскупљењу струје, као ванпарламентрани вид борбе, заговара "масовне демонстрације грађана".

(Фена/БН ТВ)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

коз дубица

24.06.2015 14:38

Била или не била посебна сједница протести обавезно па доста је висе лоповлука и зеленаса огулисе овај јадни народ

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре коз дубица

24.06.2015 15:03

Како то, па Бањац данас изјавио да нема потребе за протестима а да он није висе у СДС сад је у СНСД поткозарски папак

Name

ма дајте

24.06.2015 14:44

Па ви стварно мислите да це протести бити. Опозиција слузи да критикује власт. Ова наса не слузи ницему ама бас ницему.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бест

24.06.2015 14:44

Они ће пристати вашом упорношћу да буде посебне сједнице али средиће да немате кворума и опет ништа нисте добили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

у памет се

24.06.2015 14:45

Све вас је мање ја не знам ста се десава ал како видим људи се јефтино продају за радно мјесто неком ил управни одбор с тим се мора стати јер ако овако буде избори неце бит ни потребни јер це Баја да купи број руку колко му треба

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалука

24.06.2015 14:45

Вријеме је да силазе са народне грбаце,али без љуте борбе то неце ици,јер знају ста их цека кад се власт окрене. Зато Цавицу не цекајте бозију милост вец крените одмах са протестима,доста је било багре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

глухоњеми

24.06.2015 15:10

Ако вас сад смунтају и не одрзе сједницу,онда ви нисте ни за сто и требају вас сви напустити и преци било гдје.Хајде висе Цавицу позови нас па да висе видис колико нас има, а има нас толико да Бањалука јос такав скуп није видјела.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бивши

24.06.2015 15:19

Ова власт је превише заглибила тако да добровољно неће отићи никада. У сваком случају, док год им страни фактор ипак доставља одредјену потребну количину новца којим они некако подмире плате буџетским корисницима, сваки покушај опозиције је узалудан, овај овакав народ неће демонстрирати. Овај народ је презадовољан комадићем хљеба и то је то. А корупцију обожавају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОГИ ПРИЈЕДОР

24.06.2015 15:24

СВИ НА ПРОТЕСТЕ,ДОСТА ЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

24.06.2015 15:30

ПА СТА СЕ ЦЕКА УЛИЦА УЛИЦА УЛИЦА ЈЕР СВЕ ЈЕ КРИМИНАЛ А И ВИ ЦЕТЕ БИТИ ИСТИ АКО НЕ ИЗАДЈЕТЕ ЈЕР СТЕ ОБЕЦАЛИ И ЗБОГ СТРУЈЕ УЛИЦУ МА ОВДЈЕ ИМА ХИЉАДУ РАЗЛОГА ЗА УЛИЦУ УСТАЈ НАРОДЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

борг

24.06.2015 15:37

ОГИ ЋЕ УЧЕСТВОВАТИ СА ПРОЗОРА И ТО НАЈВЈЕРОВАТНИЈЕ ТУЂЕГ.ШТО ЈЕ СИГУРНО СИГУРНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИРНА ЛУКА

24.06.2015 17:47

ОВАКВЕ ПАПКЕ И ОВАКВУ ТРГОВИНУ СВИЈЕТ ЈОШ НИЈЕ ВИДИО,НА УЛИЦУ ПОД ХИТНО

Name

Брод

24.06.2015 21:06

На улице до распуштања Скупштине и ванредних избора, локалних, републичких и предсједничких.

ОДГОВОРИТЕ
Name

добро је

25.06.2015 06:12

Има сједница знаци неце бити протести,надји Цавицу несто ново за протесте.Прво струја сад скупстина...добро смо просли...

ОДГОВОРИТЕ