Савјет Вање Грбића: Чувајте се менаџера!

Прослављени одбојкаш дао савјет младим спортистима.

Остали спортови 24.06.2015 | 18:40
Савјет Вање Грбића: Чувајте се менаџера!

Владимир Грбић, легендарни одбојкаш, освајач златне медаље на Олимпијским играма, ових дана је у Требињу. Тамо се одржава одбојкашки камп.

"Овакви кампови су прилика да деца стекну знање, да упознају другу децу, да схвате која је њихова позиција у спорту, да упознају оне с којима ће сарађивати наредних 20-30 година. Такође, кампови су прилика да тренери размене мишљења, да се гради систем спорта, да се ради на томе да до деце стигне све што је најбоље. Пролазио сам кроз овакве кампове и знам колико је мени то било важно и кроз ту призму их посматрам", рекао је Грбић, промотер кампа за "Независне".

Вањин брат Никола Грбић је селектор Србије, док млађи Грбић као потпредсједник ОС Србије ради на добробити овог спорта.

"Оно што је најбитније јесте да мисија којом се водим, и оно што сам схватио као играч, јесте да одбојка није почела и не треба да завши са мном. Ја сам учио од неких људи, који су се у време када су играли водили принципима духовних и моралних вредности, које су мени помогле да стигнем докле сам стигао, и желим да ту исту пасију пренесем деци да би пронашла себе и стигла до нивоа на који би требало да стигну. Уписао сам докторске студије, да искуству додам и теоретски дио, јер деца нису објекти. То су жива бића која имају своје потребе, а ми нисмо само њихови тренери већ и васпитачи и тој мисији морамо да приступимо одговорно", каже Грбић.

Додаје да је када је био играч имао задатке да игра и тренира, а сада је у једној другој призми:

"Сада је много теже и одговорније. Нама је најважније да обезбедимо континуитет рада и напретка. Како су многи прије нас чинили, тако ћемо и ми, а надам се и неко после нас. Морамо да дамо допирнос, да урадимо то максимално посвећено свесни да морамо да оставимо печат који је и важан и неважан, јер смо и ми део нечега великог, а деца морају да имају нашу подршку."

Владимир Грбић је честитао фудбалерима Србије освајање титуле свјетских првака до 20 година, али их је и савјетовао:

"Сад се само чувајте да вас не разграбе менаџери и да не почну они да вас уче како се игра фудбал". "И ја сам имао менаџера, менаџери су нужно зло, и оно што је најважније јесте да менаџер размишља шта је боље, а не шта је најпрофитабилније. Да бисте постигли врхунски успех, не могу вас мотивисати новцем. Новац је последица добро урађеног посла. Морате се максимално посветити и волети то што радите, једино тако можете успети. Али, данас је фудбал постао бизнис, а све је мање спорт", истакао је Грбић

Коментари / 0

Оставите коментар