Велика побједа или играње за ''клаџу''?!

Бразил је на старту Светске лиге у ватерполу декласирао Хрватску 17:10. Бразилска штампа велича селектора Ратка Рудића, а у Хрватској се тихо прича о квоти на победу Бразила...

Остали спортови 24.06.2015 | 18:20
Велика побједа или играње за ''клаџу''?!

Бразил је потопио олимпијског шампиона, Хрватску, на старту Светске лиге у Бергаму, а бразилска штампа пише хвалоспеве о селектору Ратку Рудића, који је надиграо своје.

Ретко кад се дешава да тако квалитетан тим као што је Хрватска буде декласирана (10:17!), а Рудића, који је Хрватску водио до олимпијског злата у Лондону 2012. године, дижу у небеса.

"За нас је ово била историјска утакмица. Одиграли смо фантастично, али ми смо фокусирани на Панамеричке игре које се одржавају у Торонту. Толико смо фокусирани да смо тренирали два сата пре утакмице, укључујући и теретану", рекао је Рудић, који је себи зацртао да са Бразилом на Панамеричким играма освоји прво злато у ватерполу после 52 године.

У Хрватској спортској јавности шок због овог дебакла, али се стидљиво прича и о "игри за кладионицу".

Наиме, квота на Бразилце је била око 2,20, а на основу тога је направљена и оваква теорија: пустили Бразилце да добију и зарадили.

Наравно, ово су све незваничне приче и тврдње, из домена "теорија завере". Али, не би било први пут да се догоди овако нешто.

Коментари / 0

Оставите коментар