Velika pobjeda ili igranje za ''kladžu''?!

Brazil je na startu Svetske lige u vaterpolu deklasirao Hrvatsku 17:10. Brazilska štampa veliča selektora Ratka Rudića, a u Hrvatskoj se tiho priča o kvoti na pobedu Brazila...

Ostali sportovi 24.06.2015 | 18:20
Velika pobjeda ili igranje za ''kladžu''?!

Brazil je potopio olimpijskog šampiona, Hrvatsku, na startu Svetske lige u Bergamu, a brazilska štampa piše hvalospeve o selektoru Ratku Rudića, koji je nadigrao svoje.

Retko kad se dešava da tako kvalitetan tim kao što je Hrvatska bude deklasirana (10:17!), a Rudića, koji je Hrvatsku vodio do olimpijskog zlata u Londonu 2012. godine, dižu u nebesa.

"Za nas je ovo bila istorijska utakmica. Odigrali smo fantastično, ali mi smo fokusirani na Panameričke igre koje se održavaju u Torontu. Toliko smo fokusirani da smo trenirali dva sata pre utakmice, uključujući i teretanu", rekao je Rudić, koji je sebi zacrtao da sa Brazilom na Panameričkim igrama osvoji prvo zlato u vaterpolu posle 52 godine.

U Hrvatskoj sportskoj javnosti šok zbog ovog debakla, ali se stidljivo priča i o "igri za kladionicu".

Naime, kvota na Brazilce je bila oko 2,20, a na osnovu toga je napravljena i ovakva teorija: pustili Brazilce da dobiju i zaradili.

Naravno, ovo su sve nezvanične priče i tvrdnje, iz domena "teorija zavere". Ali, ne bi bilo prvi put da se dogodi ovako nešto.

Komentari / 0

Ostavite komentar