У овој земљи се туристи најчешће отрују храном

Лето је коначно ту, а с њим и дуго очекивана сезона одмора и путовања.

Путовања 24.06.2015 | 08:46
У овој земљи се туристи најчешће отрују храном

Али, како нам одмор не би пресео, треба проучити резултате најновијег истраживања о квалитету хране која се широм света једе на улици.

Оно је показало да се туристи најчешће отрују храном у Шпанији, а следе Турска и Египат. Анкету је међу две хиљаде туриста спровела британска фирма "Слатер анд Гордон", а за Шпанију је чак 30 одсто испитаника изјавило да је имало здравствених проблема због хране поједене током путовања.

Након ове три земље следе Грчка, Француска, САД, Индија, Мароко и Тајланд.

Лекари пак препоручују да се на путовањима увек пажња обрати на чистоћу ресторана и да се избегавају улични специјалитети ма колико сјајно изгледали и привлачно мирисали, јер јаки зачини често прикривају укус и мирис поквареног меса.

Лети су ипак најопасније шкољке и морски плодови (лако кварљиви), али и сладоледи и друге посластице које у себи садрже јаја, посебно ако нису правилно складиштени у расхладним уређајима.

Б 92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Сандра

24.06.2015 10:18

Људи, ја сам прије пар година била на одмору у Шпанији. Било је лијепо и аранжман је испоштован у цјелини. Хотел, све укључено, све је било ок. Ал кад већ текст говори о храни, морам признати да ми се храна уопште није свидјела. Нисмо се отровали ( шала ). Количински је у реду, лијепо аранжирано али је неукусно и сви укуси ссу помјешани. Нпр. кисело-слатка пилетина, некакве шницле у умаку од кукуруза и воћа...итд...Углавном сам остајала гладна и јела крекере и то не само ја, већ доста људи. Слаткиши су им одлични. Ово је само напомена за оне који требају ићи, а немају искуство. Мени то нико није рекао.

ОДГОВОРИТЕ