U ovoj zemlji se turisti najčešće otruju hranom

Leto je konačno tu, a s njim i dugo očekivana sezona odmora i putovanja.

Putovanja 24.06.2015 | 08:46
U ovoj zemlji se turisti najčešće otruju hranom

Ali, kako nam odmor ne bi preseo, treba proučiti rezultate najnovijeg istraživanja o kvalitetu hrane koja se širom sveta jede na ulici.

Ono je pokazalo da se turisti najčešće otruju hranom u Španiji, a slede Turska i Egipat. Anketu je među dve hiljade turista sprovela britanska firma "Slater and Gordon", a za Španiju je čak 30 odsto ispitanika izjavilo da je imalo zdravstvenih problema zbog hrane pojedene tokom putovanja.

Nakon ove tri zemlje slede Grčka, Francuska, SAD, Indija, Maroko i Tajland.

Lekari pak preporučuju da se na putovanjima uvek pažnja obrati na čistoću restorana i da se izbegavaju ulični specijaliteti ma koliko sjajno izgledali i privlačno mirisali, jer jaki začini često prikrivaju ukus i miris pokvarenog mesa.

Leti su ipak najopasnije školjke i morski plodovi (lako kvarljivi), ali i sladoledi i druge poslastice koje u sebi sadrže jaja, posebno ako nisu pravilno skladišteni u rashladnim uređajima.

B 92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Sandra

24.06.2015 10:18

Ljudi, ja sam prije par godina bila na odmoru u Španiji. Bilo je lijepo i aranžman je ispoštovan u cjelini. Hotel, sve uključeno, sve je bilo ok. Al kad već tekst govori o hrani, moram priznati da mi se hrana uopšte nije svidjela. Nismo se otrovali ( šala ). Količinski je u redu, lijepo aranžirano ali je neukusno i svi ukusi ssu pomješani. Npr. kiselo-slatka piletina, nekakve šnicle u umaku od kukuruza i voća...itd...Uglavnom sam ostajala gladna i jela krekere i to ne samo ja, već dosta ljudi. Slatkiši su im odlični. Ovo je samo napomena za one koji trebaju ići, a nemaju iskustvo. Meni to niko nije rekao.

ODGOVORITE