Ускоро креће ФИБА Евролига!

Председник КСС "има информацију" да ће ФИБА ускоро представити свој пројекат европских клупских такмичења.

Кошарка 24.06.2015 | 14:40
Ускоро креће ФИБА Евролига!

Драган Ђилас тврди да проблеми кроз које последњих месеци пролази регионална клупска кошарка немају везе са сукобом ФИБА и Евролиге, али истиче да тај сукоб дефинитивно постоји и да нико не може да предвиди какав ће бити његов исход.

Са стране ФИБА, наводно је спреман предлог Евролиге и Еврокупа у организацији Светске кошаркашке асоцијације, који ће бити представљен у недељу, на Борду ФИБА Европе у Будимпешти.

"За нас је најважније да наш првак има места у Евролиги следеће сезоне, а мислим да мало ко у Европи сада може да вам каже како ће изгледати цела ситуација у наредним годинама", рекао је Ђилас новинарима у "Кући кошарке".

Према свему судећи, ФИБА Евролига, ако до њеног формирања уопште дође, не би почела пре сезоне 2016/17.

"ФИБА је својевремено поверила Евролиги организацију клупских такмичења. Тај уговор је раскинут и то је сада правни спор којим се баве неки други људи, али информација коју ја имам је да је ФИБА спремила свој пројекат Евролиге и Еврокупа, са озбиљним буџетом и озбиљним инвеститорима. Са друге стране, већ постоји Евролига (на чијем челу је Ђорди Бертомеу - прим. аут), која има квалитет и мени је искрено жао што није дошло до договора међу њима".

Председник Кошаркашког савеза Србије сматра да би наша тактика требало да буде - опрез.

"Дајте да видимо шта ће се све десити, како се понашају мало већи од нас, па да онда видимо шта је наш интерес и да не угрозимо оно што имамо. А, ако можемо да добијемо нешто више - још боље".

Подсетимо да најважнија европска клупска такмичења нису у надлежности ФИБА још од лета 2001. године.

Коментари / 0

Оставите коментар