Uskoro kreće FIBA Evroliga!

Predsednik KSS "ima informaciju" da će FIBA uskoro predstaviti svoj projekat evropskih klupskih takmičenja.

Košarka 24.06.2015 | 14:40
Uskoro kreće FIBA Evroliga!

Dragan Đilas tvrdi da problemi kroz koje poslednjih meseci prolazi regionalna klupska košarka nemaju veze sa sukobom FIBA i Evrolige, ali ističe da taj sukob definitivno postoji i da niko ne može da predvidi kakav će biti njegov ishod.

Sa strane FIBA, navodno je spreman predlog Evrolige i Evrokupa u organizaciji Svetske košarkaške asocijacije, koji će biti predstavljen u nedelju, na Bordu FIBA Evrope u Budimpešti.

"Za nas je najvažnije da naš prvak ima mesta u Evroligi sledeće sezone, a mislim da malo ko u Evropi sada može da vam kaže kako će izgledati cela situacija u narednim godinama", rekao je Đilas novinarima u "Kući košarke".

Prema svemu sudeći, FIBA Evroliga, ako do njenog formiranja uopšte dođe, ne bi počela pre sezone 2016/17.

"FIBA je svojevremeno poverila Evroligi organizaciju klupskih takmičenja. Taj ugovor je raskinut i to je sada pravni spor kojim se bave neki drugi ljudi, ali informacija koju ja imam je da je FIBA spremila svoj projekat Evrolige i Evrokupa, sa ozbiljnim budžetom i ozbiljnim investitorima. Sa druge strane, već postoji Evroliga (na čijem čelu je Đordi Bertomeu - prim. aut), koja ima kvalitet i meni je iskreno žao što nije došlo do dogovora među njima".

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije smatra da bi naša taktika trebalo da bude - oprez.

"Dajte da vidimo šta će se sve desiti, kako se ponašaju malo veći od nas, pa da onda vidimo šta je naš interes i da ne ugrozimo ono što imamo. A, ako možemo da dobijemo nešto više - još bolje".

Podsetimo da najvažnija evropska klupska takmičenja nisu u nadležnosti FIBA još od leta 2001. godine.

Komentari / 0

Ostavite komentar