Бан Ки-мун тражи солидарност према мигрантима

Генерални секретар УН Бан Ки-мун позвао је Европу да покаже више солидарности у решавању имигрантске кризе.

Свијет 23.06.2015 | 15:20
Бан Ки-мун тражи солидарност према мигрантима

"Људи који ризикују своје животе и животе своје деце бежећи од ратова, сиромаштва и недостатка могућности за бољи живот, заслужују шансу. Најбогатије европске земље имају могућности да избеглицама пруже наду", изјавио је Бан Ки-мун у обраћању посланицима на пленарном заседању Парламентарне скупштине Савета Европе у Стразбуру.

Он је нагласио да је неопходно заштити имигранте који свакодневно ризикују животе покушавајући да се домогну европских обала и обезбедити им легалне путеве.

"Мета не треба да буду имигранти, већ кријумчари који те људе доводе у опасност", рекао је Бан Ки-мун.

Генерални секретар УН позвао је Европску унију и све земље које су погођене имигрантском кризом да ураде више како би се повратила политичка стабилност у Сирији и Либији одакле највећи број избеглица долази.

Обраћајући се посланицима на пленарном заседању ПС СЕ у Стразбуру Бан Ки-мун је захвалио Турској, Јордану и Египту који прихватају милионе избеглица из угрожених подручја.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Милојко Бања Лука

23.06.2015 13:56

Човјек је пукао и види се гдје се налази УН и кому плату даје. Европа да прима људе који траже помоћ да се боре против исламиста а сами бјеже и неће ратовати и тиме ће испасти да је и европа у ратсу са исламом. Дакле Европа нека извози избјеглице а американци нафту,злато и друга богаства е благо нама када Европом ускоро завладају исламисти,терористи,џихадисти а ови их и даље увозе као најбољу робу.

ОДГОВОРИТЕ