Ban Ki-mun traži solidarnost prema migrantima

Generalni sekretar UN Ban Ki-mun pozvao je Evropu da pokaže više solidarnosti u rešavanju imigrantske krize.

Svijet 23.06.2015 | 15:20
Ban Ki-mun traži solidarnost prema migrantima

"Ljudi koji rizikuju svoje živote i živote svoje dece bežeći od ratova, siromaštva i nedostatka mogućnosti za bolji život, zaslužuju šansu. Najbogatije evropske zemlje imaju mogućnosti da izbeglicama pruže nadu", izjavio je Ban Ki-mun u obraćanju poslanicima na plenarnom zasedanju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope u Strazburu.

On je naglasio da je neophodno zaštiti imigrante koji svakodnevno rizikuju živote pokušavajući da se domognu evropskih obala i obezbediti im legalne puteve.

"Meta ne treba da budu imigranti, već krijumčari koji te ljude dovode u opasnost", rekao je Ban Ki-mun.

Generalni sekretar UN pozvao je Evropsku uniju i sve zemlje koje su pogođene imigrantskom krizom da urade više kako bi se povratila politička stabilnost u Siriji i Libiji odakle najveći broj izbeglica dolazi.

Obraćajući se poslanicima na plenarnom zasedanju PS SE u Strazburu Ban Ki-mun je zahvalio Turskoj, Jordanu i Egiptu koji prihvataju milione izbeglica iz ugroženih područja.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Milojko Banja Luka

23.06.2015 13:56

Čovjek je pukao i vidi se gdje se nalazi UN i komu platu daje. Evropa da prima ljude koji traže pomoć da se bore protiv islamista a sami bježe i neće ratovati i time će ispasti da je i evropa u ratsu sa islamom. Dakle Evropa neka izvozi izbjeglice a amerikanci naftu,zlato i druga bogastva e blago nama kada Evropom uskoro zavladaju islamisti,teroristi,džihadisti a ovi ih i dalje uvoze kao najbolju robu.

ODGOVORITE