БиХ још далеко од међусобног помирења

Амбасадор СР Њемачке у БиХ Кристијан Хелбах изјавио је вечерас у Сарајеву да је оно што би Босна и Херцеговина тренутно требала, а не предузима, суочавање с неопходношћу реформи и помирења.

Босна и Херцеговина 22.06.2015 | 22:10
БиХ још далеко од међусобног помирења

Истакао је да је под јаким утиском да је Босна и Херцеговина још далеко од помирења, те да људи још не разумију да до помирења неће доћи уколико се сами не потруде, што подразумијева да иницирају контакт с другом страном а не да увијек инсистирају на својим ставовима и очекују од других компромисе.

Амбасадор Хелбах је рекао да су реформе у БиХ неопходне како би млади људи у њој видјели своју шансу и будућност, за шта су првенствено потребне економске и социјалне реформе.

Додао је да Европска унија покушава помоћи Босни и Херцеговини на реформском путу, те да му се чини да је достигнут критични момент када је ријеч о реформској агенди за коју се нада да ће је врло скоро потписати владе на свим нивоима.

(Фена)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Требиње

22.06.2015 20:51

Истакао је да је под јаким утиском да је Босна и Херцеговина далеко од помирења. Потпуно је у праву зато је најбоље хајде да се разилазимо јер до помирења неће никада доћи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Странац

22.06.2015 22:11

сваки странац треба да поштује земљу у којој живи па тако и ти.

Name

Мд

23.06.2015 09:43

До помирења није требало доци ни 45 али је Јоза и устасе направили Голи оток и напунили га Србима а да устасе и муслимани нису осудјени за геноцид,вец су.постали велики партизани,е сад нема Јозе и Голог отока да вас стити устасе и дјихадлије,сад је једино могуце или РС-а,дрзава или да судите Орицу,Ганицу,Силајдјицу,Изетбеговицу,и осталим зликовцима и тек после тога моземо прицати о нецему сто се зове помирење

ОДГОВОРИТЕ