Босић предсједава сједницом ПССЕ

У Стразбуру је данас почео Трећи дио редовног засједања Парламентарне скупштине Савјета Европе, којем присуствују и чланови Сталне делегације Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине, у којој се налази и Младен Босић (СДС), који је члан Колегијума Представничког вијећа Парламентарне скупштине БиХ.

Босна и Херцеговина 22.06.2015 | 19:33
Босић предсједава сједницом ПССЕ

Током овог засједања, Босић, који је и замјеник предсједавајуће Парламентарне скупштине Савјета Европе сутра ће предсједавати једним дијелом рада Парламента у Стразбуру.

Прије отварања засједања одржана је сједница Бироа, којој су у својству потпредсједника ПССЕ присуствовао и Младен Босић, а одржани су и састанци политичких група ПСВЕ, којима су присуствовали чланови Делегације ПСБиХ у ПСВЕ.

Засједање ПСВЕ, које ће бити одржано од 22. до 26. јуна 2015. године, обиљежиће обраћање предсједавујућег Комитета министара ПСВЕ и министра спољних послова БиХ Игора Црнадка, као и обраћање предсједавајућег Предсједништава БиХ Младена Иванића, које је планирано за 24. јуни.

Поред обраћања високих званичника БиХ током јунског дијела засједања планирано је и обраћање генералног секретара Уједињених нација Бан ки Муна.

Програмом рада првог дана засједања је планирано да се одржи свечаност поводом обиљежавања 60. годишњице Европске награде (Еуропе Призе).

Иначе, предложеним дневним редом петодневног засједања ПСВЕ, поред осталих, предвиђене су и расправе о унапређењу заштите звиждача, функционирању демократских институција у Азербејџану, поништењу претходно потврђених акредитива Делегације Руске Федерације, као и о ситуацији у Мађарској, препознавању и спречавању неорасизма, те унапређењу транспарентности власништва над медијима и медијској одговорности и етици у промјенљивом медијском окружењу.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

циклама

22.06.2015 20:06

Каква корист од тога, па он је само неки замјеник људи моји. Он једини има корист од тога зато сто је супер плацен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

о бозе

22.06.2015 20:32

Ста ти имас од тога односно ми цувај то цланство одосе сви.

ОДГОВОРИТЕ