Јавно здравље је од регионалног значаја

Јачање регионалне сарадње држава југосточне Европе у области јавног здравља, тема је дводневне министарске конференције, која се под поковиотељством Регионалне канцеларије Светске здравствене организације за Европу одржава у Београду.

Регион 22.06.2015 | 17:11
Јавно здравље је од регионалног значаја

Заменик министра цивилних послова Босне и Херцеговине Ђорђе Милићевић изјавио је да је прекогранична координација као модел сарадње на коме то Министарство инсистира, заправо одговор на проблеме у области јавног здравља, односно елементарних непогода.

Учесници Министарске конференције размениће мишљења о низу значајних тема које се односе на проблеме са којима се, када је о здравственој заштити реч, суочавају државе југосточне Европе, наводи заменик министра цивилних послова БиХ Ђорђе Милићевић.

Милићевић каже да Министарвсо цивилних послова, кроз модел прекограничне кординације намерава да понуди одгвор на проблеме се којима се државе региона суочвају у сегменту јавног здравља односно елементарних непогода.

Закључци са двовневног скупа биће преточени у Београдску декаларацију, која се практично надовезује на Бањалучку из 2011. године, али и прошлогодишњу изјаву из Скопља, потсећа Милићевић.

Босна и Херцеговина, осим тога, као чланица здравствене мреже југоситочне Европе и претендент на чланство у Европској унији, има обавезу да регионално спроводи стратегију светске здравствене организације, констатује Милићевић.

(БН ТВ)

Коментари / 0

Оставите коментар