Javno zdravlje je od regionalnog značaja

Jačanje regionalne saradnje država jugostočne Evrope u oblasti javnog zdravlja, tema je dvodnevne ministarske konferencije, koja se pod pokovioteljstvom Regionalne kancelarije Svetske zdravstvene organizacije za Evropu održava u Beogradu.

Region 22.06.2015 | 17:11
Javno zdravlje je od regionalnog značaja

Zamenik ministra civilnih poslova Bosne i Hercegovine Đorđe Milićević izjavio je da je prekogranična koordinacija kao model saradnje na kome to Ministarstvo insistira, zapravo odgovor na probleme u oblasti javnog zdravlja, odnosno elementarnih nepogoda.

Učesnici Ministarske konferencije razmeniće mišljenja o nizu značajnih tema koje se odnose na probleme sa kojima se, kada je o zdravstvenoj zaštiti reč, suočavaju države jugostočne Evrope, navodi zamenik ministra civilnih poslova BiH Đorđe Milićević.

Milićević kaže da Ministarvso civilnih poslova, kroz model prekogranične kordinacije namerava da ponudi odgvor na probleme se kojima se države regiona suočvaju u segmentu javnog zdravlja odnosno elementarnih nepogoda.

Zaključci sa dvovnevnog skupa biće pretočeni u Beogradsku dekalaraciju, koja se praktično nadovezuje na Banjalučku iz 2011. godine, ali i prošlogodišnju izjavu iz Skoplja, potseća Milićević.

Bosna i Hercegovina, osim toga, kao članica zdravstvene mreže jugositočne Evrope i pretendent na članstvo u Evropskoj uniji, ima obavezu da regionalno sprovodi strategiju svetske zdravstvene organizacije, konstatuje Milićević.

(BN TV)

Komentari / 0

Ostavite komentar