Приводе дјецу због графита против Орића

Полиција у Скеланима од јутрос приводи српску децу на разговор због графита који је освануо.

Босна и Херцеговина 22.06.2015 | 14:22
Приводе дјецу због графита против Орића

Графит је гласио "Смрт Насеру Орићу", а освануо је на напуштеној бошњачкој кући у овом месту, рекао је потпредседник Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила општине Сребреница, Миломир Трифуновић.

Трифуновић је истакао да су Срби узнемирени због оваквог поступања полиције, посебно јер се ближи дан сећања на српске жртве страдале у Подрињу од муслиманских снага под командом Насера Орића. Он тврди да то нису написали Срби, и истиче да је српски народ у Скеланима незаштићен.

"Србе у Скеланима може приводити и хапсити ко хоће иако су преживели огромне злочине и прогоне током последњег рата", рекао је Трифуновић.

Сећање на убиство два дечака
Муслиманске јединице под командом Насера Орића напале су Скелане 16. јануара и убили 69 становника овог малог места поред Дрине, међу којима и двоје деце Димитријевића.

Александар (5), и његов брат Радисав (11) убијени су снајперским хицима док су са мајком покушавали да пронађу спас у суседној Србији.

Тада је рањено 165 мештана, а од 30 заробљених половина није преживела мучење у Сребреници, пише Срна. Многи се и даље воде као нестали.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

дивља јабука

22.06.2015 13:14

Истина се не може ухапсити. Тога сви морају бити свјесни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

са

22.06.2015 14:01

Нисам знао да је једино истина оно сто писе на тудјим куцама.нема ниста горе него велицати писање графита по тудјој имовини и јавним зидовима.нека слободно написе на својој куци.јадни су они који цувају своје зидове а воле пискарати по тудјим и јавним