Privode djecu zbog grafita protiv Orića

Policija u Skelanima od jutros privodi srpsku decu na razgovor zbog grafita koji je osvanuo.

Bosna i Hercegovina 22.06.2015 | 14:22
Privode djecu zbog grafita protiv Orića

Grafit je glasio "Smrt Naseru Oriću", a osvanuo je na napuštenoj bošnjačkoj kući u ovom mestu, rekao je potpredsednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila opštine Srebrenica, Milomir Trifunović.

Trifunović je istakao da su Srbi uznemireni zbog ovakvog postupanja policije, posebno jer se bliži dan sećanja na srpske žrtve stradale u Podrinju od muslimanskih snaga pod komandom Nasera Orića. On tvrdi da to nisu napisali Srbi, i ističe da je srpski narod u Skelanima nezaštićen.

"Srbe u Skelanima može privoditi i hapsiti ko hoće iako su preživeli ogromne zločine i progone tokom poslednjeg rata", rekao je Trifunović.

Sećanje na ubistvo dva dečaka
Muslimanske jedinice pod komandom Nasera Orića napale su Skelane 16. januara i ubili 69 stanovnika ovog malog mesta pored Drine, među kojima i dvoje dece Dimitrijevića.

Aleksandar (5), i njegov brat Radisav (11) ubijeni su snajperskim hicima dok su sa majkom pokušavali da pronađu spas u susednoj Srbiji.

Tada je ranjeno 165 meštana, a od 30 zarobljenih polovina nije preživela mučenje u Srebrenici, piše Srna. Mnogi se i dalje vode kao nestali.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

divlja jabuka

22.06.2015 13:14

Istina se ne može uhapsiti. Toga svi moraju biti svjesni.

ODGOVORITE
Name

sa

22.06.2015 14:01

Nisam znao da je jedino istina ono sto pise na tudjim kucama.nema nista gore nego velicati pisanje grafita po tudjoj imovini i javnim zidovima.neka slobodno napise na svojoj kuci.jadni su oni koji cuvaju svoje zidove a vole piskarati po tudjim i javnim